Het Poetsbureau
Volledig scherm
© Het Poetsbureau

Huishoudhulpen gaan twee weken lang actievoeren voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden

De huishoudhulpen tewerkgesteld via dienstencheques gaan van 6 tot en met 20 december protesteren aan de deur van de grote spelers uit de sector. Ze eisen betere loon- en arbeidsvoorwaarden.

31 reacties

 • Pedro Vercruysse

  1 maand geleden
  Hélène, Gustaaf, Anja... het is duidelijk dat jullie neerkijken op de huishoudhulpen die jullie vuil komen poetsen. Jullie mogen gerust eens een week meelopen, je haalt nooit de vrijdag. De reden dat vele huishoudhulpen geen fulltime werken is simpelweg omdat het fysiek te zwaar is. Velen zijn vaste klant bij de kiné, wat ook weer veel geld kost. En waarom zou een huishoudhulp niet met de eigen wagen mogen komen? In wat voor tijd leven jullie?
 • Jo Nijs

  1 maand geleden
  Dit was allemaal te verwachten. Wat wil je met een inflatie van 6% en loonnorm van 0.4% ? Je krijgt: sociale onrust, en terecht !
 • Marcel Vanalderweireldt

  2 maanden geleden
  Iedereen wil meer verdienen. Wanneer gaan de gepensioneerden eens staken voor een (menswaardiger) pensioen
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Begin met alles gelijk te behandelen.of je nu arbeider of bediende bent, iedereen gelijk. Probleem opgelost. Ik wil gerust wat minder verdienen als de prijzen ook worden aangepast naar de kwaliteit ipv het "loon" van de aandeelhouders...
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Dit land is in alles 30% te duur vergeleken met de buurlanden. De belastingen zijn dan nog het hoogste. En het wordt er niet beter op. Natuurlijk gaat iedereen actie voeren.