Ravage in Pepinster. In het geval van zulke ‘flash floods’ gaat een schot niet helpen, zeggen experts.
Volledig scherm
PREMIUM
Ravage in Pepinster. In het geval van zulke ‘flash floods’ gaat een schot niet helpen, zeggen experts. © © Stefaan Temmerman

Huiseigenaars wapenen zich massaal tegen overstromingsrisico: is dat zinnig?

De enorme wateroverlast in Verviers en omstreken heeft heel wat huiseigenaars wakker geschud. Gerichte aanpassingen, zoals schotten voor deuren en garages, blijken erg in trek. Is dat een zinnige investering?

7 reacties

 • bart vansteenkiste

  1 maand geleden
  allee die huisjes melker zijn wakker geschud , al ik de meeste huizen die ik heb gezien in welke staat ze waren kan ik concluderen dat daar een hele boel verhuurders tussen zitten die in gebrekke zijn ten opzichte van hun huurders en dan komen ze af om zich zelf in te dekken enkel in hun eigen belang en hun huisjesmelkerij niet meer en minder zo zie ik dat.
 • Jonny Van den Bruel

  1 maand geleden
  Elke politicus, projectontwikkelaar of andere '(on)verantwoordelijke' die het vandaag nog toelaat om in risicovolle gebieden te (ver)bouwen, mogen ze onmiddellijk voor tien jaar vastzetten op veel water (!) en wat brood. Niemand hoeft ooit nog de ellende mee te maken van zoveel duizenden slachtoffers. De metalen schotten zijn misschien soms een hulpmiddel, maar voorkomen is àltijd beter dan 'genezen'.
 • wim rooyakkers

  1 maand geleden
  Een woonwagen park voor arbeidsmigranten in Nederland staat er binnen 4 weken voorzien water riool en elektra.moet hier toch ook kunnen.
 • Marina Boels

  1 maand geleden
  De bedieners van de stuwdammen hebben na de enorme schade ook veel bloed aan hun handen door geen buffer te voorzien na de vele verwittigingen die de weermannen gaven lange tijd op voorhand.
 • luc van der sanden

  1 maand geleden
  mijn hart doet pijn als ik dit zie ik wens die mensen veel sterkte en heel veel moed toe
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.