Huisartsen trekken aan de alarmbel, zelfs zij geraken niet aan mondmaskers

De huisartsen in ons land luiden de noodklok. Door het grote tekort aan mondmaskers kunnen ze zich niet voldoende beschermen. Dat vertellen ze aan VTM Nieuws. De huisartsen voelen zich in de steek gelaten door minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Maar die laat weten dat er een oplossing komt.

64 reacties

 • Joan Vliegen

  2 jaar geleden
  Onze kennis van dit virus samen met alertheid en reageren zullen naast paniek nu niks doen. En als nog. Zieke zwakke oude mensen sterven er 'misschien' aan. Dit waait snel over en de enkele pechvogels overleven het quasi allemaal. Men doet nog erger of de pest is terug. Maar ja beter deels geïnformeerd over wanneer en hoe handelen dan ivoor of walvis kopen voor genezing das een feit.
 • leopold van heurck

  2 jaar geleden
  De Block zei onlangs dat mondmaskers geen zin hebben maar ja alles wat De Block doet is geheim hé.
 • David Borreman

  2 jaar geleden
  Aan iedereen die met griep vergelijkt...jong of oud na week uitzweten ben je er van af..en ja weet datber ook mensen aan sterven...longontsteking jong of oud kan je maanden in ziekenhuis liggen...dat is toch wel groot verschil en als tienduizenden mensen plots zware longontsteking krijgen zoals wuhan...zitten we seruis in de problemen...
 • serge verslype

  2 jaar geleden
  Serge verslype Een paar dagen geleden stond er in deze krant dat maskers toch niet helpen!! Wie moet je nog geloven??
 • Leen Seurynck

  2 jaar geleden
  Ik begrijp nog minder dat iemand met een functie als arts, wacht tot een groot deel van de bevolking maskers gekocht heeft, en dan zelf realiseert dat hij er misschien ook wel een zou kunnen gebruiken. Moet hij daarvoor nu echt de hulp krijgen van bovenhand? Hij zou zelf een voorraad moeten aangelegd hebben een maand geleden.