Huisartsen overspoeld door massale aanvraag ziektebriefjes: “Elke werknemer eist een ander formulier, dagelijks krijgen we tientallen telefoons”

Nu er dagelijks 70.000 mensen besmet zijn door Covid-19, moeten de huisartsen nog meer ziektebriefjes dan anders schrijven. Sommige werkgevers eisen daarnaast dat alles op papier staat en het wordt ingevuld door de dokter. Maar dat is bijna onmogelijk, zeggen de huisartsen. Zo zijn ze soms langer bezig met ziektebriefjes schrijven dan hun echte job: patiënten beter maken.

  1. Tijs Vanneste: “Mijn vrouw en ik wisten al snel dat we kinderen wilden. Maar zonder dat het ooit onderzocht was, wist ik dat ik niet te vruchtbaar zou zijn”
    PREMIUM
    4

    Tijs Vanneste: “Mijn vrouw en ik wisten al snel dat we kinderen wilden. Maar zonder dat het ooit onderzocht was, wist ik dat ik niet te vruchtbaar zou zijn”

    Wie is de mens achter de bekende kop? En welke vragen heb je nodig om dat te ontrafelen? Psychiater Dirk De Wachter kraakte de code en ontwikkelde voor ons de ultieme vragen waarmee je werkelijk iedereen kan doorgronden. Deze week: Tijs Vanneste (43). Zijn zonen zijn intussen vijf en bijna zeven, maar het bleek een strijd om ze te kunnen krijgen. “Ik wist dat ik niet te vruchtbaar zou zijn. Dat bleek ook zo. De jaren die volgden, zijn heftig geweest.”