Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. © Photo News

Huisartsen kwaad na aanpassing teststrategie: "Heftig, maar we moesten snel schakelen", zegt Vandenbroucke

De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) isniet te spreken over het lekken van de nieuwe coronavirusteststrategie in de pers. “Ongehoord”, klinkt het. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) beseft dat de aanpassing van de teststrategie verwarring en onzekerheid veroorzaakt, maar "we moesten snel schakelen". Dat zei hij in Het Journaal op Eén. "Als we nu niet onze prioriteiten bijstellen, dan kapseist het bij de huisartsen en bij de laboratoria. Daar is niemand bij gebaat.”

60 reacties

 • Elsje Geleyns

  3 maanden geleden
  Niet dat ik zo zot ben van China, maar daar is het virus weg ,kunnen wij een puntje aan zuigen, daar testen ze de mensen met honderdduizenden ,hele wijken, steden als het moet. Wie uit het buitenland komt moet verplicht 14 dagen in quarantaine !! Het is daar heel streng maar het werkt wel !!
 • JOZEF VAN TENDELOO

  3 maanden geleden
  Eerst de corona-app al buiten spel gezet - codes werden al eerder niet geregistreerd in de testcentra. Nu ook het testen verminderen. Wat blijft er nog over van de voorbereiding tegen de tweede golf? De strategie om het virus in te dijken, zit terug op hetzelfde niveau als bij piek 1. Alleen is er momenteel nog even voldoende beschermingsmateriaal. Maar voor hoelang?
 • Hugo Vernaillen

  3 maanden geleden
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zou beter in eenvoudige termen verkondigen dat hij niet over het nodig aantal testen beschikt om het gestelde doel van 90 000 testen per dag te bereiken. 
 • Sylvie Greyn

  3 maanden geleden
  10 dagen quarantaine... enig idee hoe daarvan geprofiteerd gaat worden? Het ziekteverzuim swingt de pan uit op de bedrijven, je wordt op economische werkloosheid gezet en er is totaal geen controle!Ipv postjes te verdelen had men beter toen al ingegrepen. Maar ach, wat zou het toch, de virulogen zijn immers de paniekzaaiers! Nu zitten we allemaal met de gevolgen...
 • Alexa Grieken

  3 maanden geleden
  Verspil nog meer testen aan voetballers en wielrenners. Reagentia genoeg zeker. En binnen twee weken vlakt de curve af omdat er minder testen zijn en kloppen ze op hun borst.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig