De Belgische vastgoedmarkt koelt af, met zowel minder transacties als licht gedaalde huizenprijzen.
Volledig scherm
De Belgische vastgoedmarkt koelt af, met zowel minder transacties als licht gedaalde huizenprijzen. © ANP /Peter Hilz

Huis wordt iets goedkoper: check hier de gemiddelde prijs in jouw provincie. Komt er nu echt afkoeling op vastgoedmarkt?

De vastgoedmarkt koelt af. Er werden het voorbije kwartaal minder woningen verkocht. De huizenprijzen daalden de voorbije drie maanden ook, weliswaar zéér beperkt. In Vlaanderen is de daling ook met -0,8 % ook iets kleiner dan die in Wallonië en Brussel. Dat blijkt uit de jongste Notarisbarometer. “Vooral jongeren kopen nog, uit schrik voor een nog duurdere woonlening.”

12 reacties

 • Patrick Van Hecke

  1 maand geleden
  Dat zal dan toch maat voor even zijn. Bouwgrond kunnen ze nog altijd niet bijmaken he!!
 • roger boons

  1 maand geleden
  prijs daalt ? kosten lening stijgt ??
 • Peter Buyck

  1 maand geleden
  Huizen worden goedkoper betekent ook dat de verkoper er minder waarde uit haalt. Ook typisch een fenomeen van vraag en aanbod. Als het aanbod groter is dan de vraag, dan daalt de waarde, verkoopprijs van het product/goed.
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Huis kopen kan nog maar de verplichte werken opgelegd door de staat binnen de vijf jaar drie energiezuinige maatregelen wie heeft daar nog de middelen voor?
 • wally walter

  1 maand geleden
  De prijzen gaan dalen De klimaat wetten doen de renovatie kosten wel weer de hoogte in Waar zit het addertje
 1. WEERBERICHT. Hittegolf gaat vandaag van start en zal 8 tot misschien zelfs 12 dagen duren: dit weekend temperaturen tot wel 35 graden
  Play

  WEERBE­RICHT. Hittegolf gaat vandaag van start en zal 8 tot misschien zelfs 12 dagen duren: dit weekend temperatu­ren tot wel 35 graden

  Naar alle waarschijnlijkheid begint vandaag de eerste hittegolf van het jaar, al kan die pas vrijdag officieel afgekondigd worden. De maxima liggen vandaag rond 23 of 24 graden op de Ardense hoogten, tussen 25 en 27 graden in het centrum en rond 28 of zelfs 29 graden in Belgisch-Lotharingen. Later deze week worden er dan weer temperaturen tot wel 35 graden verwacht: “We staan voor de warmste week van het jaar”, volgens weerman David Dehenauw.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.