De Belgische vastgoedmarkt koelt af, met zowel minder transacties als licht gedaalde huizenprijzen.
Volledig scherm
De Belgische vastgoedmarkt koelt af, met zowel minder transacties als licht gedaalde huizenprijzen. © ANP /Peter Hilz

Huis wordt iets goedkoper: check hier de gemiddelde prijs in jouw provincie. Komt er nu echt afkoeling op vastgoedmarkt?

De vastgoedmarkt koelt af. Er werden het voorbije kwartaal minder woningen verkocht. De huizenprijzen daalden de voorbije drie maanden ook, weliswaar zéér beperkt. In Vlaanderen is de daling ook met -0,8 % ook iets kleiner dan die in Wallonië en Brussel. Dat blijkt uit de jongste Notarisbarometer. “Vooral jongeren kopen nog, uit schrik voor een nog duurdere woonlening.”

12 reacties

 • Patrick Van Hecke

  5 maanden geleden
  Dat zal dan toch maat voor even zijn. Bouwgrond kunnen ze nog altijd niet bijmaken he!!
 • roger boons

  5 maanden geleden
  prijs daalt ? kosten lening stijgt ??
 • Peter Buyck

  5 maanden geleden
  Huizen worden goedkoper betekent ook dat de verkoper er minder waarde uit haalt. Ook typisch een fenomeen van vraag en aanbod. Als het aanbod groter is dan de vraag, dan daalt de waarde, verkoopprijs van het product/goed.
 • Dany Herman

  5 maanden geleden
  Huis kopen kan nog maar de verplichte werken opgelegd door de staat binnen de vijf jaar drie energiezuinige maatregelen wie heeft daar nog de middelen voor?
 • wally wally

  5 maanden geleden
  De prijzen gaan dalen De klimaat wetten doen de renovatie kosten wel weer de hoogte in Waar zit het addertje
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.