photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Huis kraken wordt strafbaar

Een huis kraken wordt in de toekomst dan toch strafbaar. Dat zijn de meerderheidspartijen van de federale regering overeengekomen. De discussie daarover laaide weer hoog op nadat het huis van een Gents koppel gekraakt werd door Roma-gezinnen, terwijl zijzelf in Vietnam verblijven voor hun werk. Eigenaars zullen voortaan een klacht kunnen indienen bij de politie, zodat de krakers sneller uit hun huis gezet kunnen worden.

 1. Parket: "Krakers Gent plegen geen woonstschennis want geen bewoond pand"
  Update

  Parket: "Krakers Gent plegen geen woonst­schen­nis want geen bewoond pand"

  De woning in de Gentse Holstraat waarin krakers hun intrek genomen hebben, was niet bewoond of bemeubeld, waardoor er geen sprake was van woonstschennis. Dat werd vernomen bij de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen, die een onderzoek voert nadat het koppel dat het pand twee maanden geleden kocht maar in het buitenland verblijft, op sociale media had gemeld dat ze machteloos stonden tegenover de krakers.
 2. De Croo hamert bij Europese leiders op noodzaak van grotere vaccinproductie en -verdeling: “Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is”
  7

  De Croo hamert bij Europese leiders op noodzaak van grotere vaccinpro­duc­tie en -verdeling: “Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is”

  In een brief aan Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Raadsvoorzitter Charles Michel breken premier Alexander De Croo en zijn Spaanse, Franse, Deense en Zweedse collega's een lans voor een productieverhoging van coronavaccins en het opschalen van de distributie naar alle uithoeken van de wereld. "Dit is niet alleen een morele en een politieke kwestie, maar ook een van epidemiologische aard. Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is", schrijven ze.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”