Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden © Photo News

Huidige coronamaatregelen worden verlengd tot 1 maart: “Tussentijdse bijsturingen niet uitgesloten”

De huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken worden verlengd tot 1 maart 2021. Dat staat in een nieuw ministerieel besluit (MB) dat dinsdag gepubliceerd is in het Belgische Staatsblad. Die verlenging betekent niet dat er voor 1 maart geen aanpassingen mogelijk zijn. Dat er na het Overlegcomité van vorige week niet duidelijk over die verlenging is gecommuniceerd, botst hier en daar op kritiek. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) geeft toe dat de communicatie beter had gekund.

30 reacties

 • dretie munkies

  1 week geleden
  1 maart is veel te vroeg ! Niet versoepelen voor iedereen die wil ingeënt is !
 • Ivo Moons

  1 week geleden
  Extra maatregelen en in Brussel geeft de burgemeester toelating voor een samenkomst ter herdenking van een allochtoon met 500 man en een hoop vandalisme, waarom zouden wij de maatregelen nog opvolgen?
 • walter De Witte

  1 week geleden
  Na deze flater zullen de kappers wel openen. Ze moeten het plebs toch iets geven en zijn ze weer zoet voor een tijdje. De eigenaars van restaurants en cafees zullen het nog een tijdje moeten uitzweten denk ik. Zet de ministers zonder wedde en de quarantaine zal vlug niet meer nodig zijn. Ik denk dat de politici aan het zien zijn hoe ver ze de bevolking kunnen doen zwijgen door genoeg te dreigen met boetes. Destijds werd ook zachtjes aan getest met enkele camera's te plaatsen.
 • Marga Printemps

  1 week geleden
  En in 2022,2023,2024 enz. hetzelde liedje zeker.!!! Agenda 21.!!!
 • Leo Rombouts

  1 week geleden
  Deze regering is een toonbeeld van onkunde. Het enige wat nog gebeurt is het uitvaardigen van regels en verboden welke ze zelf niet opvolgen. ( kijk maar eens naar sommigen hun kapsel) Ook om een actie te organiseren zijn ze totaal onbekwaam. Denemarken heeft tot op heden van zijn bevolking procentueel dikke vijf keer meer mensen gevaccineerd dan België, dit onder dezelfde EU voorwaarden.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"