.
Volledig scherm
. © rv

Horrorberichten en ‘Momo Challenge’ waaien over naar Vlaanderen: zo ga je ermee om als ouder

De ‘Momo Challenge’ dook vorig jaar voor het eerste op in het buitenland, maar nu wordt ook in Vlaanderen gewaarschuwd voor deze bizarre en gevaarlijke trend waarbij jongeren en kinderen krijgen griezelige berichtjes toegestuurd die hen bedreigen en aanzetten tot opdrachten. Kenniscentrum Mediawijs doet een oproep aan ouders om met hun kinderen in gesprek te gaan. Volgens experts gaat het in de eerste plaats echter om paniekzaaierij.

35 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Een smarthphone afschaffen vind ik niet nodig. Dat ouders de confrontatie aangaan en die enge berichten samen met het kind opzoeken en dan uitleg geven zodat de kinderen die enge dingen kunnen plaatsen en er afstand van kunnen nemen. De tragedie is dat vele kinderen zelfs voor de eenvoudigste dingen geen uitleg en begeleiding krijgen van hun ouders.
 • Jurgen De doncker

  3 jaar geleden
  Marc nooit kind geweest? Net wat je niet mag ga je dus wel doen en dan heb je geen controle meer. Open communicatie is heel belangrijk met u kind dat u kind bij u komt met hun probleem.
 • Marco Debart

  3 jaar geleden
  Weer slimme reacties hier... Ik vind ook dat kinderen jonger dan 12 geen smartphone nodig hebben. Maar het verspreid zich niet alleen via smartphones. Maar dus ook via youtube en gamechats. Dus tablets, pc, playstation/x-box en smartTV's
 • bart dekeyser

  3 jaar geleden
  Beste Marc, ik ben zo een ouder... en dwaas ben ik zeker niet, alleen geloof ik niet in uw dwaze reactie... Uwe kop in het steken helpt zeker niet, ze vroeg er mee laten omgaan echter wel.... Ik laat mijn kind gecontroleerd op internet anders doet hij het achter mijn rug. het is niet omdat gij denkt dat ze er niet op zitten, dat ze er niet opzitten....een vriendje hoeft maar een smartphone te hebben en er samen mee spelen met je kind... dan heb je geen controle whatsoever....
 • Alexander Nonames

  3 jaar geleden
  Zo ga je er als ouders mee om. 1 ==> geef geen gsm aan 9 jarige !
 1. Premier en rechtse oppositie in de clinch over beslissingen Overlegcomité: “Coronadictatuur”
  93

  Premier en rechtse oppositie in de clinch over beslissin­gen Overlegco­mité: “Coronadic­ta­tuur”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) gaf donderdagmiddag tijdens het vragenuurtje in de Kamer tekst en uitleg bij de beslissingen van het Overlegcomité van eerder deze week. Dat leidde vooral op de rechtse oppositiebanken tot geknarsetand. N-VA-fractieleider Peter De Roover verweet de premier onnodig een panieksfeer te creëren, Vlaams Belang-fractieleidster Barbara Pas had het zelfs over een "coronadictatuur".