Volledig scherm
© Borgerhoff

Horloge van 42.000 euro: 20 jaar voor gespaard, na 3 dagen gestolen

Al twintig jaar droomde Bilzenaar Ludwig van een Lange & Söhne-horloge. Enkele weken geleden kwam zijn droom in vervulling en kocht hij bij een Brusselse juwelier het kleinood aan voor 42.000 euro. Drie dagen later kwam hij met zijn horloge voor het eerst onder de mensen in Spanje. Toen liep het helemaal mis. Ludwig werd op straat beroofd. "En dat in een toeristische stad als Barcelona", zucht de Bilzenaar.

 1. Tweede kort geding tegen coronamaatregelen afgewezen: “Totaal onwetenschappelijke redeneringen”

  Tweede kort geding tegen coronamaat­re­ge­len afgewezen: “Totaal onweten­schap­pe­lij­ke redenerin­gen”

  Ook het tweede kort geding dat een groep burgers had ingesteld tegen de coronamaatregelen is door de Brusselse kortgedingrechter afgewezen. Dat meldt de persrechter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel. Meer dan 400 mensen hadden geëist dat de beperkende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voor hen zouden opgeheven worden, omdat die volgens hen hun mensenrechten schonden en geen enkel effect hadden op de verspreiding van het virus. De kortgedingrechte heeft hen nu ongelijk gegeven.
 2. Is teken- of muziekschool een hobby? Verwarring over plaats van deeltijds kunstonderwijs binnen buitenschoolse activiteiten
  12

  Is teken- of muziek­school een hobby? Verwarring over plaats van deeltijds kunstonder­wijs binnen buiten­school­se activitei­ten

  Dinsdag werd tijdens het onderwijsoverleg een akkoord gesloten over de buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) kondigde aan dat kinderen tot 12 jaar nog maar één hobby of vrijetijdsactiviteit mogen uitoefenen. Vandaag is echter verwarring ontstaan over welke activiteiten meetellen als hobby, en welke niet. Zo zouden teken- en muziekscholen volgens sommigen niet worden meegeteld.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken