ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Horecapersoneel mag weer overuren doen

UpdateDe horeca kan zijn personeel weer probleemloos overuren laten kloppen, zo zegt staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open Vld) zondag in Het Nieuwsblad. Een en ander staat in een interne omzendbrief van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) aan de sociale inspecteurs, die vervolgens de horeca op de hoogte hebben gebracht

 1. We dronken minder bier na aanslagen en Rode Duivels moeten daar iets aan doen

  We dronken minder bier na aanslagen en Rode Duivels moeten daar iets aan doen

  "De aanslagen van 22 maart in Brussel hebben een behoorlijk grote impact gehad op de volumes in de horeca, en niet alleen in Brussel." Dat heeft de verantwoordelijke voor de afdeling West-Europa van bierbrouwer AB InBev, Jean-Jacques Velkeniers, vandaag gezegd. Evenementen werden in de nasleep immers afgelast en het toerisme nam af, bijvoorbeeld in Brussel, Brugge en Antwerpen, klonk het. Dankzij de Rode Duivels en het Europees Kampioenschap voetbal wil AB InBev dit jaar in België de volumes in de horeca evenwel stabiel houden.
 2. 1 op de 3 werknemers krijgt nooit een blijk van waardering van leidinggevende
  2

  1 op de 3 werknemers krijgt nooit een blijk van waardering van leidingge­ven­de

  Een op de drie Belgische werknemers krijgt nooit een blijk van waardering van zijn leidinggevende. Toch zijn complimenten heel belangrijk, want werknemers die zich gewaardeerd voelen, presteren beter. Bovendien leidt een gebrek aan waardering tot een vermindering van het werkplezier en de motivatie. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van HR-dienstverlener Tempo-Team en professor Anja Van den Broeck, arbeidsmotivatie-expert aan de KU Leuven.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af