Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

‘Horecalogica’: dit is waarom uw pintje op een terras straks tot 3,5 euro gaat kosten

De btw voor de horeca gaat naar omlaag en dus worden drankjes binnenkort... duurder, tot 10 procent. Verschillende café-uitbaters laten weten dat 'coronaterrassen' enkel haalbaar zijn met een prijsverhoging, tot 3,5 euro voor een vers getapt pintje. “Ze moeten wel”, zegt professor economie Stefan Ruysschaert (UGent) die uitlegt wie beter wordt van zo’n btw-verlaging. 

325 reacties

 • Elliot van Dierendonck

  11 maanden geleden
  Veel tamtam over de BTW die omlaag gegaan is maar niemand weet precies dat de BTW omlaag gegaan is voor non alcoholische dranken dus alles met alcohol is nog steeds aan 21%.
 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  Ze moeten wel , en ik moet niets.
 • Guido Quinten

  1 jaar geleden
  Hebzucht is de ondergang van onze leefwereld .
 • geert calu

  1 jaar geleden
  buiten ne sanitaire stop zullen ze het alleen moeten doen, de sociale horeca
 • Hugo Van Haevre

  1 jaar geleden
  Uitleg hebben ze genoeg 3,5€ voor een pint van mij mag hij failliet gaan . puur wettelijk gezien wie betaalt de btw de consument dus als de btw daalt zou het heel logisch zijn dat de klient er van profiteert, ons land met zijn biercultuur gaat het bier als duurste verkopen op lange termijn blijft dit niet duren dat pikken de mensen niet we zien wel
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.