Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

‘Horecalogica’: dit is waarom uw pintje op een terras straks tot 3,5 euro gaat kosten

De btw voor de horeca gaat naar omlaag en dus worden drankjes binnenkort... duurder, tot 10 procent. Verschillende café-uitbaters laten weten dat 'coronaterrassen' enkel haalbaar zijn met een prijsverhoging, tot 3,5 euro voor een vers getapt pintje. “Ze moeten wel”, zegt professor economie Stefan Ruysschaert (UGent) die uitlegt wie beter wordt van zo’n btw-verlaging. 

325 reacties

 • Erwin De Meyer

  4 uur geleden
  Ze moeten wel , en ik moet niets.
 • Guido Quinten

  1 week geleden
  Hebzucht is de ondergang van onze leefwereld .
 • geert calu

  1 week geleden
  buiten ne sanitaire stop zullen ze het alleen moeten doen, de sociale horeca
 • Hugo VAN HAEVRE

  2 weken geleden
  Uitleg hebben ze genoeg 3,5€ voor een pint van mij mag hij failliet gaan . puur wettelijk gezien wie betaalt de btw de consument dus als de btw daalt zou het heel logisch zijn dat de klient er van profiteert, ons land met zijn biercultuur gaat het bier als duurste verkopen op lange termijn blijft dit niet duren dat pikken de mensen niet we zien wel
 • Alfons Hendrickx

  2 weken geleden
  De horeca moet klanten hebben,om te overleven,de mensen geld.dus alsze gaan beginnen met alles duurder te maken ,hebben ze geen klanten,wie gaat er3.5 €betalen voor een pint of 6€ voor een trippel in de winkel ernaast aan de helft van de prijs,we zullen wel op de bank naast het teras iets drinken en met onze koelbox op het strand gaan zitten
 1. Van Gucht: “Kunnen nog steeds eind mei onder of rond 500 bezette bedden op intensieve zorgen uitkomen”
  Play
  19

  Van Gucht: “Kunnen nog steeds eind mei onder of rond 500 bezette bedden op intensieve zorgen uitkomen”

  De ziekenhuisopnames blijven dalen en dat is goed nieuws, de besmettingscijfers slabakken intussen wat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano. "We kunnen nog steeds eind mei onder of rond de 500 bezette bedden op intensieve zorg uitkomen, een belangrijk doel voor de reeds aangekondigde versoepelingen", verzekerde Van Gucht. Er liggen op dit moment nog 2.255 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 711 op intensieve zorg. Het gaat om een daling van respectievelijk 18 en 14 procent op weekbasis.
 2. Bevolkingsgroei vertraagt in Vlaanderen, meer mensen wonen alleen

  Bevolkings­groei vertraagt in Vlaanderen, meer mensen wonen alleen

  De bevolking in het Vlaams Gewest zal tussen 2020 en 2030 met 4 procent toenemen, tot 6,90 miljoen inwoners. Tussen 2010 en 2020 lag de groei nog op meer dan 6 procent. Dat blijkt vandaag uit de Vlaamse gemeentelijke demografische vooruitzichten die Statistiek Vlaanderen om de drie jaar publiceert. De verwachte geringere groei van de bevolking is het gevolg van een val in de migratiecijfers, een aanhoudend laag vruchtbaarheidscijfer en recente oversterfte ten gevolge van de coronacrisis.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op