Horeca Vlaanderen wil snel duidelijkheid over sluitingsuur cafés en restaurants op kerst- en oudejaarsavond

Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca.

116 reacties

 • Nicole De Brauwer

  5 maanden geleden
  Als ze deze mensen straffen dan moeten de heren en dames die het beleid uitstippelen ook het lef hebben om beperkingen qua contacten thuis met 6 of meer durven te beperken. Want daar zal de drank rijkelijk zal vloeien en alle regels opeens geen regels meer zijn. Maar dat zijn heilige huisje waar ze niet durven aan raken.
 • dirk van gucht

  5 maanden geleden
  Horeca drangelegenheden dancings nachtclubs nachtbars nachtcafes. In de situatie die we nu zitten alles sluiten voor de gezondheid van iedereen en tegen de besmettingen corona en de nieuwe variant die goed de ronde doet omivariant. Dat gevaarlijk virus die besmettingen vlug doorgeeft. Dus sluiten.
 • wMario De Mesmaeker

  6 maanden geleden
  Gaan ze nu echt de feestzalen terug sluiten op oudejaar ! DIt is wraakroepend
 • Peter Van Endert

  6 maanden geleden
  Ik blijf het zeggen Minister Frank Vandenbroucke is te oud voor nog mee te functioneren in deze regering hij zou best zo snel mogelijk op pensioen gaan,. Als ze een vraag stellen aan FVDB kan hij niet meer fatsoenlijk antwoorden
 • Maurice Berden

  6 maanden geleden
  Horeca wil snel duidelijkheid? Awel het is toch duidelijk sluiten om 23u00. Ze hebben sowieso personeel te kort.
 1. Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”
  PREMIUM
  Grembergen

  Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”

  De zware brand in de Groeneweg in Grembergen heeft bij de buren een diepe indruk nagelaten. Een Slovaaks gezin dat nu ongeveer een jaar in de woning verbleef, kon ternauwernood ontsnappen aan een zware uitslaande brand, mede dankzij de hulp van de buren. Een bewoner sprong vanop de eerste verdieping naar beneden, een andere werd door de buren via het dak aan de achterkant van het huis geholpen. “Het gezin was echt enorm in paniek", vertellen Nico De Meester en Natacha Bogaert, de redders in nood.
 2. INTERVIEW. Professor Callewaert: “Versnel boosterprik en overweeg sterk om kinderen te vaccineren. Zo winnen we tijd tot er vaccin is tegen omikronvariant”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Professor Callewaert: “Versnel booster­prik en overweeg sterk om kinderen te vaccineren. Zo winnen we tijd tot er vaccin is tegen omikronva­ri­ant”

  “Versnel de boosterprik en overweeg sterk om de kinderen te vaccineren. Zo winnen we tijd tot er een vaccin is tegen de omikronvariant” Dat is het advies van professor Nico Callewaert (UGent-VIB). Van in het prille begin bestudeert hij met zijn team antistoffen tegen het coronavirus, en daarbij ook de mutaties van het coronavirus. En sinds kort dus ook de hoogst besmettelijke omikronvariant, waar we echter nog heel weinig over weten: “We mogen nu niet gokken op een mogelijks milder ziekteverloop. Dat is Russische roulette spelen.”