Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Horeca Vlaanderen wil fiscale vrijstelling van fooi

Horeca Vlaanderen vraagt de volgende regering om fooien sociaal en fiscaal vrij te stellen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. "Krijgt een ober nu 2 euro, dan blijft daar in principe maar de helft meer van over", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. "Als het al zoveel is. Terwijl een fooi toch net dat vrijwillige extraatje is dat de klant aan de bediening wil geven voor een fijne ­horecabeleving?"

51 reacties

 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Elke klant geeft al een fooi, Gert Van Bunderen. Zelfs als de bediening slecht is of je zelf om je drankje moet gaan. In het verleden werd wettelijk bepaald om de fooien op te nemen in de prijs. 16% op het bedrag zonder BTW. De horeca zou graag hebben dat dat vergeten wordt en je aanzetten om nog eens een fooi te geven.
 • Gert Van Bunderen

  3 jaar geleden
  Misschien is het ook handig om de klanten duidelijker te maken hoe ze een fooi kunnen geven nu twijfel je vaak of je met de kaart wel fooi kan geven en of dat dit gewenst is. Advies voor de hoogte van de fooi kan ook vermeld worden. Dit kan eenvoudig door een woordje uitleg te geven in de menukaart.
 • Marc Statham

  3 jaar geleden
  De zakkenvullers en zwartwerkers willen alsmaar meer. Hoogtijd voor een verplichte witte kassa in gans de horeca.
 • Francine Vanderstraeten

  3 jaar geleden
  Een regelmatige restaurantbezoeker weet dat, en geeft zijn kaart met de fooi in cash erbij. Het lastige is je wordt actueel door 10 man bediend, en indien je toch fooi geeft vergeet de ontvanger u te bedanken, zelfs een kinkje kan er soms niet af, dus niet janken! Leve de VS daar werken ze voor 1/3 uit tips, daar kan je nog een bedankje krijgen.
 • henk casaert

  3 jaar geleden
  Aja daar sta je niet bij stil, als je een fooi wil geven zorg dat je het contant bijgeeft als je met de kaart betaald. Een klein bedrag voel je niet en op het eind van de dag hebben ze toch een mooi bedrag.
 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.