Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
Volledig scherm
Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. © VTM NIEUWS

Horeca Vlaanderen wil 2G-ticket in danscafés, feestzalen én bij evenementen

Horeca Vlaanderen wil de nieuwe maatregelen in het uitgaansleven meteen aanpassen. "De keuze tussen een mondmasker op de dansvloer of een negatieve zelftest blijkt in de praktijk heel moeilijk te werken", zegt CEO Matthias De Caluwe maandag in ‘Gazet Van Antwerpen’. Hij legt opnieuw het 2G-ticket (genezen of gevaccineerd) op tafel, waarbij een negatieve test dus niet meer volstaat. En hij vraagt uniforme regels voor feestzalen, evenementen, danscafés en discotheken.

  1. Vanaf zaterdag is mondmasker verplicht in discotheek Millennium: “Maar ik heb binnen geen tien mensen staan om iedereen op hun plicht te wijzen”
    Herselt

    Vanaf zaterdag is mondmasker verplicht in discotheek Millennium: “Maar ik heb binnen geen tien mensen staan om iedereen op hun plicht te wijzen”

    De nieuwe maatregelen van het Overlegcomité hebben vooral op het nachtleven een grote impact. Klanten van danscafés of discotheken moeten vanaf zaterdag ofwel een sneltest laten afnemen aan de deur, ofwel binnen een mondmasker dragen. Patrick Wouters, uitbater van de Herseltse discotheek Millennium, kiest voor het laatste. Uiteraard wou hij die keuze liever helemaal niet maken. Samen met tal van collega’s uit het nachtleven trekt hij daarom naar de Raad van State om de regels aan te vechten.