Horeca Vlaanderen vraagt afschaffing mondmaskers: “Ook de coronapas is niet aan de orde”

Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of er een uitbreiding van de coronapas komt. In Brussel zal je zo goed als zeker een Covid Safe Ticket moeten voorleggen in de horeca en in ziekenhuizen, maar ook in Vlaanderen denkt men aan die extra maatregel. Horeca Vlaanderen is daar niet voor te vinden: “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg”, klinkt het. Bekijk hierboven het HLN LIVE-gesprek met CEO Matthias De Caluwe.

 1. Betoging tegen loonnorm morgen: alternatieve dienstverlening bij De Lijn, zware hinder bij MIVB
  5

  Betoging tegen loonnorm morgen: alternatie­ve dienstver­le­ning bij De Lijn, zware hinder bij MIVB

  De nationale betoging die de socialistische vakbond ABVV morgen/vrijdag organiseert in Brussel tegen de loonnormwet, zal voor hinder zorgen bij het openbaar vervoer. De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn legt een alternatieve dienstverlening in, waarbij globaal zowat 60 procent van de ritten gereden zou worden. De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verwacht forse hinder. Of er gevolgen zouden kunnen zijn voor spoorwegmaatschappij NMBS is nog niet duidelijk.
 2. Zaak Schild & Vrienden: Van Langenhove en advocaat willen nietigheid van onderzoek "linkse" onderzoeksrechter
  11

  Zaak Schild & Vrienden: Van Langenhove en advocaat willen nietigheid van onderzoek "linkse" onderzoeks­rech­ter

  In de zaak rond Schild & Vrienden wil Hans Rieder, de advocaat van Dries Van Langenhove, grote delen van het onderzoek nietig verklaard zien omdat het uitgevoerd werd door een volgens hem partijdige onderzoeksrechter, die Van Langenhove "linkse, onnozele voorwaarden" zoals een bezoek aan de Dossinkazerne oplegde. Dat bleek donderdag op de zitting van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling, die de regelmatigheid van het onderzoek nagaat.