Volledig scherm
© Photo News

Horeca Vlaanderen raadt cafés en restaurants aan om abonnement Sabam stop te zetten: “Kan ten laatste vandaag”

Ongeloof bij de horecazaken: ondanks dat ze in dit coronarampjaar in totaal vijf maanden gesloten zullen zijn, lijkt het erop dat ze vrijwel de volledige pot aan auteursrechten zullen moeten betalen aan Unisono, het inningsplatform van onder meer Sabam. Betalen voor muziek die niet is gedraaid dus. Horeca Vlaanderen raadt cafés en restaurants nu aan om hun abonnement voor volgend jaar alvast tijdelijk op te zeggen. “Dat kan je ten laatste vandaag doen, dus wees er snel bij!”

22 reacties

 • FRANÇOIS GORIS

  2 maanden geleden
  Met zijn allen aan 1 zeel trekken en niets betalen, als je geen geld mag verdienen kan je ook niet betalen en als je niet open mag doen moet je zelfs geen muziek draaien, ik kan er gewoon  niet meer aan volgen ,in  de winkels mag een massa volk komen en thuis of op restaurant niet  ondanks de goede maatregelen, snappen voor wie snappen kan
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Sabam mag ook wel eens doorgelicht worden. Verder vind ik dat je abonnement op Sabam moet kunnen opgeschort worden elke maand en niet een keer per jaar. De tijden zijn veranderd.
 • Charlotte De greef

  2 maanden geleden
  Onvoorstelbaar oneerlijk en buitengewoon antipathiek van Unisono! De horeca wordt al keihard getroffen. Moeten zij dan OOK nog het gelag betalen voor andere sectoren? Ik hoop van harte dat alle horeca- uitbaters gevolg geven aan deze oproep. Sterkte aan hen trouwens: een harde stoel, die nooit kan rekenen op enige steun. Zodra het terug mag, komen wij jullie steunen door te komen eten, drinken en feesten. Wat missen we dat!
 • Singh Roijakker

  2 maanden geleden
  Horeca Vlaanderen wordt ook weer eens wakker! De allerlaatste dag dat je je licentie kan opzeggen gaan ze effe iedereen aanraden om het op te zeggen. De wekker niet op tijd gezet of zo??
 • Eric Langley

  2 maanden geleden
  Hoeveel jaren gaan ze ‘beleefd gezegd’ deze wanpraktijken nog toelaten door Sabam? Hoog tijd de regering hier ingrijpt, niet enkel nu maar ook voor de toekomst. Als de horeca zou stoppen met muziek te spelen, niemand merkt iets van.
 1. Theo Francken ontkent dat hij Kamer om de tuin leidde over Kucam: “Altijd in eer en geweten gehandeld”

  Theo Francken ontkent dat hij Kamer om de tuin leidde over Kucam: “Altijd in eer en geweten gehandeld”

  "Genegeerde dreigmails en concrete tips van betrouwbare (ex-)partijgenoten, kennis van door Kucam gevraagde borgsommen en onwaarheden in het parlement. Politieverhoren en telefoontaps ont­hullen de ware rol van Theo Francken (N-VA) en zijn kabinet bij de fraude met humanitaire visa." Dat schrijft De Standaard op basis van eigen onderzoek. Francken geeft toe dat hij een politieke verantwoordelijkheid draagt, maar ontkent met klem dat hij het parlement om de tuin heeft geleid. “Ik heb altijd in eer en geweten gehandeld”, benadrukt hij in een interview op Radio 1.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw