Matthias De Caluwe
Volledig scherm
Matthias De Caluwe © VTM NIEUWS

Horeca Vlaanderen over beslissingen Overlegcomité: “Minizonnestraaltje, maar geen blauwe hemel”

Vanaf zaterdag 8 mei mogen cafés en restaurants gedeeltelijk heropenen: klanten mogen enkel ontvangen worden op het terras. Binnen dineren of een glas drinken blijft nog steeds “no go”. Dat is vandaag beslist op het Overlegcomité. Horeca Vlaanderen reageert teleurgesteld op het gebrek aan zekerheden en pleit voor het behoud van de steunmaatregelen. Volgens FedCaf,  een federatie van caféhouders, zaait de overheid verdeeldheid door enkel bediening op terrassen toe te laten.

54 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  4 weken geleden
  Ik vraag mij af welke kosten ze hebben? Personeel staat op werkloosheid, energierekening zal naar beneden gaan, want ze zijn niet open. Huur? Ja dat sommigen grote huursommen moeten betalen, is hun fout. Niemand verplicht ze om juist die horecazaak te huren met een hoge huurprijs. Trouwens er zijn veel café's waar maar 5 man en ne paardekop zit en die 's avonds om 10u al gesloten zijn.
 • Thomas Hamerlijnck

  4 weken geleden
  Een klant mag blijkbaar gerold worden, een belastingbetaler ook ... als het geld maar in die ene richting rolt. Met een normale marge is een pintje ook met 1 euro per liter geserveerd en betaald.
 • George Verbeek

  4 weken geleden
  De levens die het gaat kosten, de familie die u en ik dreigen te verliezen door heropening van de horeca daar zegt hij niets van. Als je zulke mensen laat doen krijg je Braziliaanse toestanden. En puur uit geldbedrag.
 • Jos Hill

  4 weken geleden
  En nu dat ze open mogen begingen ze al te zagen of het rendabel zal zijn jullie hangen dik mijn voeten uit uitbuiters, BTW hebben jullie ook in de zakken gestopt en prijzen hier in Belgie zijn schandalig hoog en als de prijs niet omhoog kan geven jullie nog wat minder .
 • Gino Denil

  4 weken geleden
  Ze hebben al eens verlaging van de BTW gehad. En meldden vervolgens zelf fier dat ze die niet gingen door rekenen in de prijs maar op zak gingen staken. Later probeerde ze klanten in een campagne ook nog eens te overtuigen om meer fooi te geven. Terwijl die al in de prijs zit. Ook als er geen bediening is. Daarvoor ging ik twee keer per week eten op restaurant. Daarna niet meer. Dan vertrouw ik ook hun kookkunsten niet meer.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije