Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen: "Onze horeca-uitbaters zijn moe en willen gewoon weer ondernemen."
Volledig scherm
Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen: "Onze horeca-uitbaters zijn moe en willen gewoon weer ondernemen."

Horeca Vlaanderen niet tevreden, vraagt extra steun: “Impact wordt zwaarder en zwaarder”

Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is na het Overlegcomité geen sprake van. "Dit is niet de ambitieuze nieuwjaarsbrief die we gehoopt hadden te horen", zei Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in het VRT-journaal.

24 reacties

 • Joren Michels

  1 maand geleden
  Al die reacties hier amai! Goed bezig! Denk logisch na. Tamzakken zou ik ons horeca niet noemen. Als sommige mensen 8u per dag moeten werken is het al een probleem. Bij werken word gedaan door vele om rond te komen. Maar te veel bijwerken mag niet voor verlies premie. Maar tel maar eens uit. Beste geval ga je ergens werken voor 1800€ per maand. En dan? Huur zoals wij 1650€ bam nog 150€ over. En dan andere kosten die blijven lopen zullen we maar over zwijgen. Onze zaak was maar jaar open.
 • Andy Staelens

  1 maand geleden
  Peggie Van Audenhove: wij moeten ook onze boontjes doppen hé. Er is werk genoeg en wie maar een klein beetje ondernemer, die vindt wel een oplossing. Maar ja, tamme zakken die personeel moeten hebben om af te blaffen (want ze denken echt dat dat moet), die kunnen dat niet en die moeten al een jaar smeken om extra steun. Ze hadden de BTW naar beneden gehaald, maar alle prijzen bleven hetzelfde. Het ene plezier is het andere waard. Ze hebben al genoeg steun gehad zeker.
 • Freddy Madou

  1 maand geleden
  Extra steun, toen ze grote winsten maakten hebben we ze niet gehoord om achter een % te komen, genoeg is genoeg ga gaan werken zoals iedereen en stop met klagen, er zijn er die nu meer verdienen dan van voor corona, de vraag is wat jullie al allemaal gekregen hebben en dat is niet min, gaan jullie dat ook terug betalen en plots werd het stil aan de overkant.
 • Janine Vandenoek

  1 maand geleden
  Al die vettige doorvreethuizen moesten er toch uit, wie voor de corona al niet rendabel was moet er maar een les uit trekken, die moeten altijd maar geld krijgen, maar gaan werken in de Aldi ha nee daar zijn we te mooi voor. En hun personeel wat kregen die als loon ? Het minimum en dikwijls moeten smeken om hun loon ! Dat zijn de sukkelaars.
 • Jan Jets

  1 maand geleden
  En om tijdelijk ander werk te doen zijn ze te mooi of wat ? Er bestaat zoiets als interim he, niet altijd de mooiste jobs, maar je hebt dan wel een inkomen. Maar liever de geslagen hond spelen en in een hoekje zitten janken.
 1. OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. De kappers krijgen dan weer hun gevraagde perspectief: zij zullen de deuren ten vroegste weer mogen openen vanaf 13 februari, op voorwaarde dat de cijfers tegen dan “goed genoeg zijn”. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Hier een overzicht van de genomen beslissingen.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king