Horeca-uitbaters hoeven hun tafels en stoelen nog niet meteen van onder het stof te halen (Illustratiefoto uit Bonn).
Volledig scherm
PREMIUM
Horeca-uitbaters hoeven hun tafels en stoelen nog niet meteen van onder het stof te halen (Illustratiefoto uit Bonn). © REUTERS

Horeca heropent ten vroegste in maart, “maar de feesten kunnen roet in het eten strooien”

Als alles meezit, kunnen cafés en restaurants weer de deuren openen in maart. De kans lijkt evenwel groter dat dat pas rond Pasen zal gebeuren. “Er zijn zoveel factoren die de curve in alle mogelijke richtingen kunnen sturen.” Horeca Vlaanderen panikeert niet en werkt aan een plan waarmee het de horeca veilig wil laten heropenen. Blijft de tapkraan nog maanden dicht? Dit is hoe de experts het zien.

207 reacties

 • luc vlemincx

  2 jaar geleden
  De kappers en pedicure moeten zeker in januari terug open kunnen, waar is daar gevaar als je op afspraak gaat. De horeca en restaurants moeten ook zo vlug mogelijk open kunnen, sociaal leven, er was inderdaad gezegd evaluatie half januari. De politiek zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen.
 • ignace lambert

  2 jaar geleden
  aan het tempo van de vacinatie zalhet eerder na het groot verlof zijn
 • karel dillen

  2 jaar geleden
  turk, chinees, italiaan of frituur meer moet dat niet zijn voor mij, dat de anderen maar echt gaan werken zoals een ander en belastingen betalen zoals een ander. Horecauitbaters zijn bij uitstek die mensen die neerkijken op de loontrekkenden, waarom zouden wij nu sympathie voor hen moeten hebben
 • eduard janssens

  2 jaar geleden
  Gaan winkelen mag ; een mooi kleedje of bloesje kopen , een paar schoenen een nieuw jas of hemdje mag , reizen mag ook Wat baat dat als niet uit eten mag. Wat ze gaan doen is de horeca kapot maken want hier hier gaan er over kop gaan ook de gene die aan de horeca leveren zullen dit voelen. Ergste is dat de horeca niet de schuldige zijn dat gaat nog meer bewezen worden van zij die terug uit verlof komen wie de dragers zijn.!!
 • Liliane Coeckx

  2 jaar geleden
  Alleen werken mag nog. Horeca is al lang dicht waarom blijven de besmettingen dan zo hoog? Reizen is ook geen enkel probleem toezicht op zij die terugkeren noppes. Volle winkelstraten geen probleem. Warenhuizen met te veel volk geen probleem. Openbaar vervoer overvolle bussen geen probleem. Waar is dit land mee bezig te zot voor woorden.