Nick Bril met daarachter een deel van zijn keuken- en zaalbrigade in de Antwerpse tweesterrenzaak The Jane: "Nu al moet ik kunnen inschatten of ik mijn gerijpt lam tegen 1 mei niet zal moeten weggooien. Daarom hoop ik dat de overheid het ons asap laat weten.”
Volledig scherm
PREMIUM
Nick Bril met daarachter een deel van zijn keuken- en zaalbrigade in de Antwerpse tweesterrenzaak The Jane: "Nu al moet ik kunnen inschatten of ik mijn gerijpt lam tegen 1 mei niet zal moeten weggooien. Daarom hoop ik dat de overheid het ons asap laat weten.” © Jan De Meuleneir / Photo News

Horeca heeft minstens twee weken voorbereiding nodig: “Tegen 16 april moéten wij weten of we open mogen”

“Ten laatste tegen 16 april moéten wij weten of de horeca op 1 mei weer open mag. Want die tijdspanne van twee weken is het absolute minimum om alle voorbereidingen te kunnen treffen.” Zo vragen onder meer sterrenchef Nick Bril en bierbrouwer Omer Jean Vander Ghinste. Hun eis wordt duidelijk ondersteund door Horeca Vlaanderen. “Na 6,5 maand geduld verdient de horeca nu echt wel die zekerheid”, stelt ook voorzitter Matthias De Caluwe.

40 reacties

 • Lucien Peeters

  3 dagen geleden
  Het zal nog heel scherp zijn om de horeca al te openen op 1 mei, in Frankrijk is de datum van heropening van de horeca zelfs 1 juni.
 • Jan Van Rompaey

  3 dagen geleden
  Ze hebben alleen geld nodig.. Betaal premies in functie van hun aangegeven inkomsten. Dan worden fraudeurs niet beloond voor hun misdaad.
 • julien van den brande

  3 dagen geleden
  Als men naar de cijfers kijk , weet men toch genoeg . Laat gezond verstand werken , liever een maand later open en dan open blijven , dan op 1 Mei en drie weken later terug sluiten voor onbepaalde tijd .
 • Goyen Yves

  3 dagen geleden
  Daar heeft de horeca maanden tijd voor gehad
 • patrick maes

  3 dagen geleden
  blijkbaar weinig voorbereiding nodig gezien er genoeg clandestien open houden
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren