Cafés en restaurants vrezen dat ze bijna de volle pot zullen moeten betalen van de auteursrechtenvergoeding.
Volledig scherm
Cafés en restaurants vrezen dat ze bijna de volle pot zullen moeten betalen van de auteursrechtenvergoeding. © Geert De Rycke

Horeca dreigt auteursrechten te moeten betalen voor muziek die niet is gedraaid

BinnenlandCafés en restaurants zullen dit jaar waarschijnlijk in totaal vijf maand gesloten zijn. Toch vrezen ze dat ze bijna de volle pot moeten betalen aan auteursrechten voor de muziek die ze spelen in hun zaak. Dat schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen. Volgende week is een overleg gepland.

37 reacties

 • Christian Deckers

  2 jaar geleden
  Sabam is een van de vele 'organisaties' die er vooral zijn voor zichzelf. Ook wij kregen ooit een factuur van hen, omdat ze 'veronderstelden' dat er muziek gedraaid werd bij ons. Niet betaald, op de spits laten komen, zij een hoop geld kwijt aan (uiteraard) bevriende advocaten en deurwaarders, onze advocaat moeten betalen en dat allemaal terwijl er NOOIT een aanleiding was om een factuur te sturen. Gewoon opdoeken zulke maatschappelijke verzieking.
 • Frank Van Tienen

  2 jaar geleden
  Hoog tijd dat ze die Sabam eens grondig doorlichten ! 
 • Patrick Elskens

  2 jaar geleden
  Ik ben ook zelfstandige, en desondanks dat er totaal niets van inkomsten meer is moet ik nog steeds alles blijven betalen. Zelfs de boekhouder die niets meer hoeft te verwerken blijft elke maand zijn factuurtje sturen voor zijn (niet) geleverde ‘prestaties ‘...
 • Johan Swinnen

  2 jaar geleden
  schaf sabam eindelijk af en reken deze auteursbijdragen toch gewoon bij de provinciebelasting voor de  bedrijven bij. Gedaan met discussies.
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  De hele horeca en de evenementen sector die Sabam moeten betalen zijn al maanden in lockdown.. Daar hoort ook Sabam bij. Maar...Sabam zit met een  grote administratie en hoge weddes. En die worden doorbetaald. Dus...probeert Sabam het geld onrechtmatig te recupereren op kosten van een ander. En dat mag niet. Aan heel die organisatie hangt een reukje.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Hallucinan­te discussie over partijfinanciering in Kamercom­mis­sie die ‘toevallig’ niet gestreamd wordt: parlement wil nog eens advies van experten
  PREMIUM

  Hallucinan­te discussie over partijfi­nan­cie­ring in Kamercom­mis­sie die ‘toevallig’ niet gestreamd wordt: parlement wil nog eens advies van experten

  Na hoorzittingen met experten en een lijvig rapport over een hervorming van de partijfinanciering, heeft de Kamercommissie Grondwet vandaag beslist wat ze er concreet mee gaat doen: nog eens advies vragen aan andere experten. Waarover precies? Niemand die het uitgelegd krijgt. Het lijkt vooral een vertragingsmanoeuvre van een meerderheid die nog nergens staat met een gezamenlijk voorstel voor een echte hervorming. “Gelukkig werd deze discussie niet gestreamd.”
 3. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).