Cafés en restaurants vrezen dat ze bijna de volle pot zullen moeten betalen van de auteursrechtenvergoeding.
Volledig scherm
Cafés en restaurants vrezen dat ze bijna de volle pot zullen moeten betalen van de auteursrechtenvergoeding. © Geert De Rycke

Horeca dreigt auteursrechten te moeten betalen voor muziek die niet is gedraaid

BinnenlandCafés en restaurants zullen dit jaar waarschijnlijk in totaal vijf maand gesloten zijn. Toch vrezen ze dat ze bijna de volle pot moeten betalen aan auteursrechten voor de muziek die ze spelen in hun zaak. Dat schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen. Volgende week is een overleg gepland.

37 reacties

 • Christian Deckers

  2 maanden geleden
  Sabam is een van de vele 'organisaties' die er vooral zijn voor zichzelf. Ook wij kregen ooit een factuur van hen, omdat ze 'veronderstelden' dat er muziek gedraaid werd bij ons. Niet betaald, op de spits laten komen, zij een hoop geld kwijt aan (uiteraard) bevriende advocaten en deurwaarders, onze advocaat moeten betalen en dat allemaal terwijl er NOOIT een aanleiding was om een factuur te sturen. Gewoon opdoeken zulke maatschappelijke verzieking.
 • Frank Van Tienen

  2 maanden geleden
  Hoog tijd dat ze die Sabam eens grondig doorlichten ! 
 • Patrick Elskens

  2 maanden geleden
  Ik ben ook zelfstandige, en desondanks dat er totaal niets van inkomsten meer is moet ik nog steeds alles blijven betalen. Zelfs de boekhouder die niets meer hoeft te verwerken blijft elke maand zijn factuurtje sturen voor zijn (niet) geleverde ‘prestaties ‘...
 • Johan Swinnen

  2 maanden geleden
  schaf sabam eindelijk af en reken deze auteursbijdragen toch gewoon bij de provinciebelasting voor de  bedrijven bij. Gedaan met discussies.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  De hele horeca en de evenementen sector die Sabam moeten betalen zijn al maanden in lockdown.. Daar hoort ook Sabam bij. Maar...Sabam zit met een  grote administratie en hoge weddes. En die worden doorbetaald. Dus...probeert Sabam het geld onrechtmatig te recupereren op kosten van een ander. En dat mag niet. Aan heel die organisatie hangt een reukje.
 1. Zo vraag je een compensatie voor je zonnepanelen aan
  Play
  Uitgelegd

  Zo vraag je een compensa­tie voor je zonnepane­len aan

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen