Vzw Boven de Wolken
Volledig scherm
© Vzw Boven de Wolken

Hoopvol nieuws voor noodlijdend 'Boven de Wolken': "We krijgen zo veel respons. We hopen eind deze maand aan ons half miljoen te geraken”

De teller op de donatiesite mag dan niet meer zo duizelingwekkend snel klimmen, het gaat nog altijd hard voor de vzw Boven de Wolken, de organisatie die gratis professionele fotosessies maakt van stilgeboren baby’s of overleden zuigelingen. Een half miljoen euro is er nodig om de werking het komende anderhalf jaar verder te kunnen zetten. “We hopen er eind deze maand te geraken”, vertelt medeoprichter Anneleen Fransen. “Het aantal inzamelingsacties dat georganiseerd wordt voor ons, is amper bij te houden. En ook de politiek laat zich intussen horen. Dat geeft ons hoop voor een oplossing op lange termijn.”

10 reacties

 • Roger Van Gent

  1 maand geleden
  Ik stel me enorm veel vragen bij deze organisatie. En een klein onderzoek brengt inderdaad wel enkele vraagtekens mee. Het bestuur van deze VZW bestaat enkel en alleen uit familie van de oprichters (de broers en moeder van de oprichters) 0 controle dus. Deze oprichters zijn allemaal werknemers van de VZW. De werknemers krijgen allemaal een wagen van de VZW. 5 werknemers voor 3300 oproepen op 5 jaar tijd? Dat is per werknemer om de +/- 3 dagen een oproep. Hier zit persoonlijke verrijking achter!
 • Eddy Broothaers

  1 maand geleden
  In wie zijn zakken gaat dat verdwijnen.
 • Terry Hamers

  1 maand geleden
  Ze maken gratis foto's en gaan dan gaan bedelen bij vadertje staat om subsidies... gemakkelijk zo, morgen bak ik gratis brood en geef het gratis weg...
 • Sophie Peeters

  1 maand geleden
  Dit is een zeer mooi initiatief,maar waarom moeten die lonen altijd zo extreem hoog zijn in vergelijking met de gewone man die ook een bijdrage doet ?,,,
 • eddy vanhuldenberg

  1 maand geleden
  eddy Weer zo een vrijwilligers vereniging die niet genoeg geld heeft ze noemen zich toch vrijwilligers niet waarom hebben ze dan geld nodig en liefst zo veel mogelijk?
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Donatiesite Red Boven de Wolken weer online: teller staat al ruim boven 300.000 euro

  Donatiesi­te Red Boven de Wolken weer online: teller staat al ruim boven 300.000 euro

  Mooi nieuws: iedereen kan ook weer via de donatiesite storten voor de campagne Red Boven de Wolken. De vzw die ouders van overleden pasgeborenen een gratis fotosessie aanbiedt, zit door de coronacrisis in grote geldnood en heeft een half miljoen euro nodig. Daarom is een donatiepagina opgezet, maar omdat Vlaanderen de actie zo’n warm hart bleek toe te dragen, kampte de website met zware technische problemen. Gelukkig bleven de stortingen vlot binnenlopen. Vrijdagavond staat de teller op bijna 320.000 euro.
 1. Ziekenhuizen willen vaccinweigeraars schorsen en desnoods ontslaan: “Wie zich niet laat vaccineren, hoort niet thuis in de zorg”
  Play

  Ziekenhui­zen willen vaccinwei­ge­raars schorsen en desnoods ontslaan: “Wie zich niet laat vaccineren, hoort niet thuis in de zorg”

  De ziekenhuizen adviseren minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om vaccinweigeraars in de zorg te schorsen en desnoods zelfs te ontslaan. Dat staat in een advies van de Natio­nale Arbeidsraad (NAR) dat De Tijd kon in­kijken en wordt bevestigd bij HLN LIVE. "Er is geen tijd meer te verliezen", zegt Margot Cloet, de topvrouw van ziekenhuiskoepel Zorgnet­-Icuro.