Caroline Van Landeghem, haar vader is vier jaar geleden overleden. Daarbovenop overleden haar grootouders ook kort na elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline Van Landeghem, haar vader is vier jaar geleden overleden. Daarbovenop overleden haar grootouders ook kort na elkaar. © tessa kraan

Hoogzwangere Caroline (29) aan het graf van haar papa Walter (51): “Het doet pijn dat ik hem niet meer om raad kan vragen”

“Lieve papske, ik kom je vertellen dat je bompa wordt. Op 10 november krijg je een kleinzoon. Het doet mij enorm zeer dat ik je dit nieuws niet in het ‘echt’ kan vertellen.” Zo begint de pakkende brief die Caroline Van Landeghem (29) achterliet op de grafsteen van haar papa Walter (51), die bijna vier jaar geleden overleed. Walter stond in heel Kapellen en omstreken bekend als een uitstekende bakker, geroemd om zijn tijger- en boterpistolets. “Toen hij vijftig werd, hoorden we hem al eens zeggen: ‘Nog één, twee jaar en dan stop ik met de bakkerij en kunnen we eindelijk écht gaan genieten.’ Hij was er bijna.” 

  1. Vandaag zonnige winterdag, morgen aanvriezende mist verwacht

    Vandaag zonnige winterdag, morgen aanvriezen­de mist verwacht

    De week start in het zuiden en in het oosten van het land zonnig, ook al kunnen er nog soms lage wolken hangen, vooral in het noordwesten, of is er aanvriezende mist mogelijk. In de loop van de dag wordt het overal zonnig. Het wordt zo’n 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden in Laag-België, meldt het KMI. Er staat een zwakke wind uit zuidoostelijke of veranderlijke richtingen. In de Ardennen waait de wind matig uit het zuidoosten.
  2. Partijvoorzitters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideologisch zijn we mekaars beste vrienden”

    Partijvoor­zit­ters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideolo­gisch zijn we mekaars beste vrienden”

    De vorming van de federale regering heeft diepe wonden geslagen bij de N-VA, die de Open Vld daarin woordbreuk verwijt. Het zit sindsdien stevig scheef tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn collega van de Open Vld, Egbert Lachaert. Voor het eerst zaten ze vanochtend nog eens samen in een tv-studio, die van De Zevende Dag. Tot een grote verzoening kwam het niet, al waren beide voorzitters het over sommige punten roerend met elkaar eens. “Ideologisch zijn me mekaars beste vrienden, maar ik heb een fundamenteel probleem met Vivaldi omdat die federale regering geen Vlaamse meerderheid heeft”, zei De Wever.