Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © KU Leuven

Hoogste aantal KU Leuven-studenten sinds 2008 slaagt voor eerste jaar

Zo’n 24 procent van alle studenten die dit academiejaar aan de KU Leuven met een bacheloropleiding gestart zijn, is geslaagd voor alle vakken, inclusief deliberaties. Dat is het hoogste aantal studenten sinds 2008. De cijfers worden vandaag in een opiniestuk van rector Luc Sels in de krant ‘De Standaard’ meegegeven.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. 11.11.11: “Gebrekkig crisisbeleid is fundamenteelste crisis”

  11.11.11: “Gebrekkig crisisbe­leid is fundamen­teel­ste crisis”

  De crisissen die de wereldbevolking de voorbije jaren moest ondergaan, blijven zich voordoen, omdat politici er maar niet in slagen de problemen bij de wortels aan te pakken. Dat stelt de koepel van internationale solidariteit 11.11.11 donderdag in een trendrapport. “Als het brandt, moet je blussen. Dat betwist niemand, maar de focus op de eigen achtertuin maakt problemen alleen maar groter”, hekelt 11.11.11-directeur Els Hertogen.
 3. Niet alle schoonheidsbehandelingen zijn zonder risico, waarschuwt Hoge Gezondheidsraad

  Niet alle schoon­heids­be­han­de­lin­gen zijn zonder risico, waarschuwt Hoge Gezond­heids­raad

  In een zoektocht naar manieren om er jong en aantrekkelijk te (blijven) uitzien, komen mensen vaak uit bij nieuwe apparaten en technieken. De werkzaamheid van die technieken is echter niet altijd bewezen, vaak ontbreken goede instructies die een veilig gebruik moeten garanderen en, vooral: vanwege de grote commerciële waarde lokken deze behandelingen ook niet-artsen. In een nieuw advies somt de Hoge Gezondheidsraad (HGR) donderdag de meest voorkomende aandachtspunten samen.