Acrhiefbeeld 11 mei 2020: Contacttracers in het Vlaams-Brabanste dorp Diedem.
Volledig scherm
Acrhiefbeeld 11 mei 2020: Contacttracers in het Vlaams-Brabanste dorp Diedem. © Tim Dirven

Hoogrisicocontacten zullen vanaf nu enkel sms van contacttracers ontvangen

Hoogrisicocontacten van personen die een positieve coronatest hebben afgelegd, worden vanaf nu niet langer door de contacttracers opgebeld. In de plaats daarvan krijgen ze een sms waarin hen gevraagd wordt om zich te laten testen. Dat bevestigt Joris Moonens, woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. 

 1. Bart Tommelein en Lydia Peeters persoonlijk gedagvaard in zaak rond terugdraaiende tellers
  Play
  326

  Bart Tommelein en Lydia Peeters persoon­lijk gedagvaard in zaak rond terugdraai­en­de tellers

  Voormalig Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) en huidig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) zijn persoonlijk gedagvaard in de zaak van de zonnepanelen en de terugdraaiende teller. Een gedupeerde eist dat Tommelein en Peeters het verlies dat die persoon heeft geleden zelf vergoeden. Dat bevestigt Stijn Verbist, advocaat van de gedupeerde, aan HLN. De twee voormalige liberale ministers van Energie beloofden tijdens de vorige legislatuur dat wie voor eind 2020 zonnepanelen plaatste, nog 15 jaar van de terugdraaiende teller zou kunnen genieten.
 2. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.