Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).
Volledig scherm
Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts). © photo_news

Hoofdverdachte in moordzaak Sofie Muylle vraagt leugendetectortest aan

VideoDe 23-jarige Roemeen Alexandru C. wil koste wat het kost bewijzen dat hij onschuldig is en Soffie Muylle niet heeft vermoord. Daarom heeft hij een leugendetectortest aangevraagd. Dat bevestigt zijn advocaat aan onze redactie.

 1. Eigen Kweek, van fictie naar realiteit: zoon dwingt familie en kennissen om vijf jaar lang cannabis te kweken
  PREMIUM
  Gent/Evergem/Assenede

  Eigen Kweek, van fictie naar realiteit: zoon dwingt familie en kennissen om vijf jaar lang cannabis te kweken

  Het was een drukke woensdagnamiddag in de correctionele rechtbank van Gent. Maar liefst twaalf beklaagden stonden terecht voor het bezitten, telen en invoeren van cannabis in en rond Gent. Spilfiguur Boy V. B. (33) uit Assenede overtuigde onder andere zijn ouders, ex-schoonouders en (ex-)partners om mee in zijn drugsproject te stappen. Na intens politieonderzoek konden verschillende plantages opgerold worden. Voor Boy V.B. vorderde de procureur een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 24.000 euro.
 2. Advocaat moordverdachte Sofie Muylle vraagt en krijgt uitstel om DNA-resultaten te bespreken met cliënt

  Advocaat moordver­dach­te Sofie Muylle vraagt en krijgt uitstel om DNA-resultaten te bespreken met cliënt

  Pieter Filipowicz, de advocaat van Alexandru C. (23), heeft de Brugse raadkamer een week uitstel gevraagd om het dossier rond de moord op Sofie Muylle (27) grondig te kunnen bestuderen en met zijn client de DNA-resultaten te kunnen bespreken. Gisteren werd duidelijk dat sperma van de Roemeen werd aangetroffen in het lichaam van het slachtoffer. De raadkamer heeft het uitstel toegestaan.