Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Hoofdarts UZ Leuven niet te spreken over beslissing om op te schalen: “Grote gevolgen voor meerderheid van gevaccineerde landgenoten”

De hoofdarts van het UZ Leuven haalt scherp uit naar de beslissing om de ziekenhuizen weer te laten opschalen naar fase 1A. Daardoor moeten die vanaf volgende week een kwart van het aantal bedden op intensieve zorg opnieuw voorbehouden voor coronapatiënten en wordt reguliere zorg noodgedwongen uitgesteld. 

158 reacties

 • Hedwig Beernaert

  4 maanden geleden
  Prachtige commentaren van burgers die aantoont welk respect de mensen hebben voor hun medeburgers. Moest men een enquête doen en publiceren over hoeveel gevaccineerden de coronamaatregelen volgen dan ben ik er zeker van dat meer dan de helft het niet doet voor de volksgezondheid maar gewoonweg om hun leven van "brood en spelen" opnieuw verder te kunnen zetten. De toekomst zal uitwijzen dat we met vaccineren alleen het probleem van de pandemie zal oplossen
 • sonja saveyn

  4 maanden geleden
  Mannekes,iedereen zit hier te posten dat niet-gevaccineerden zelf moeten betalen bij opname maar dan toch nadat bij opname eerst is vastgesteld of ze dat wel zullen kunnen betalen want ik kan mij voorstellen dat er heel weinig zullen zijn die ze gaan kunnen laten betalen na ontslag uit het ziekenhuis en dan mag de maatschappij alsnog de factuur betalen via OCMW of werkloosheidsuitkering dus gewoon inenting verplichten en geen vaccinatie is geen toegang tot IC.
 • mark germanus

  4 maanden geleden
  Mensen die zich niet willen laten vaccineren, alle kosten zelf laten betalen en uit het ziekenfonds schrappen. Anderen niet Covid patienten sterven door die hun schuld
 • Willy van craen

  4 maanden geleden
  Plaats een tent buiten voor de corona mensen die zich niet hebben laten inspuiten. De bedden moeten vrijblijven voor personen die niet gevraagd hebben voor een bv operatie. CoronaPasjes voor iedereen die wil op te halen gemeentehuis.
 • Katarina Moesen

  4 maanden geleden
  Heel goed, vaccineren is niet verplicht Mijn voorstel wie in het ziekenhuis terecht komt draait dan ook zelf op voor de kosten van hospitalisatie!
 1. PVDA roept op tot “het jaar van verzet” en organiseert mars op Brussel
  102

  PVDA roept op tot “het jaar van verzet” en organi­seert mars op Brussel

  PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw roept in zijn nieuwjaarsboodschap op om van 2022 een jaar van verzet te maken. “Omdat energie te duur wordt, omdat we het beu zijn dat onze lonen geblokkeerd blijven, omdat werken tot 67 jaar voor de meeste mensen gewoon onmogelijk is, omdat we deze regering, die met haar pandemiewet alle macht in handen heeft, niet langer haar gang kunnen laten gaan. Daarom blijven wij druk uitoefenen en organiseren wij onze Basta-betoging op 27 februari in de straten van Brussel”, klonk het.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.