Professor Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie.
Volledig scherm
Professor Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie. © Photo News

Hoofd taskforce vaccinatie:"Achteraf kan men zeggen: 'Hadden we maar vroeger gekocht'"

Dirk Ramaekers, de topman van de taskforce vaccinatie, heeft de Belgische strategie verdedigd waarmee de vaccins tegen het coronavirus uitgerold worden. "Achteraf bekeken, kan men zeggen: 'Hadden we maar (vroeger gekocht)'. Maar anderzijds is het een nieuw vaccin, met een nieuwe technologie, waar nog heel wat twijfels rond bestonden en nog bestaan." Dat zei hij tijdens Terzake op Canvas.

47 reacties

 • Willy Putters

  2 weken geleden
  Ergens is het wel normaal dat het hier allemaal zolang moet duren. Als je 9 ministers ergens moet van overtuigen die dan waarschijnlijk allemaal nog van een andere partij zijn, die moeten dan over iedere beslissing een week vergaderen, wat wil je dan nog.
 • Jules Vermeers

  2 weken geleden
  Achteraf is inderdaad alles gemakkelijk.
 • Roland Van Holderbeke

  2 weken geleden
  Men doet altijd laagdenkend over de Oost-Europese landen, wel, in Roemenië zijn er 900, ja, u leest goed, 900 vaccinatiepunten, open van 0800 tot 20.00 uur en met duizenden vaccinaties per dag!
 • Jan Boden

  2 weken geleden
  Gisteren Ramaekers bezig gehoord en hij straalde weinig autoriteit en vertrouwen uit. Beter een kordate kapitein op het schip zetten die weet wat er nu moet gebeuren want Ramaekers is niet van de rapste.
 • Renee Schietekat

  2 weken geleden
  Tja, steeds hetzelfde liedje. Hadden ze vooraf effectief werk gemaakt van de hele operatie en vooruit gedacht ipv nu excuses te zoeken hadden er nu overal al inentingscentra geweest en had men in een hoger versnelling kunnen werken ipv excuses te zoeken!
 1. Minister Vandenbroucke vraagt begrip voor trage opstart vaccincampagne: “Wij zijn niet bij de snelste, we zijn voorzichtig”

  Minister Vandenbrou­c­ke vraagt begrip voor trage opstart vaccincam­pag­ne: “Wij zijn niet bij de snelste, we zijn voorzich­tig”

  Terwijl andere landen er al volop mee gestart zijn, is het bij ons nog altijd uitkijken naar de start van de vaccinatiecampagne woensdag, al dient deze week nog om te oefenen. Volgende week begint pas het echte werk. “Wij zijn niet bij de snelste, maar we zijn voorzichtig”, zei minister Frank Vandenbroucke in VTM NIEUWS. Vandenbroucke blikte ook vooruit op het Overlegcomité van komende vrijdag. “We gaan geen enkele definitieve beslissing nemen, maar hopelijk kunnen we sommige sectoren zoals kappers meer perspectief geven.”
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'