Foto links: generaal-majoor Philippe Boucké moet stoppen na “ernstige fouten” van ADIV in de zaak Jürgen Conings (foto rechts), de voortvluchtige militair die wekenlang onvindbaar was na bedreigingen te hebben geuit aan viroloog Marc Van Ranst. Conings lichaam is vorige maand aangetroffen in het Dilserbos.
Volledig scherm
Foto links: generaal-majoor Philippe Boucké moet stoppen na “ernstige fouten” van ADIV in de zaak Jürgen Conings (foto rechts), de voortvluchtige militair die wekenlang onvindbaar was na bedreigingen te hebben geuit aan viroloog Marc Van Ranst. Conings lichaam is vorige maand aangetroffen in het Dilserbos. © ID / HATIM KAGHAT - RV

Hoofd militaire inlichtingendienst moet opstappen in nasleep zaak Jürgen Conings, Kamercommissie Defensie komt donderdag samen

UPDATEGeneraal-majoor Philippe Boucké is niet langer de baas van de militaire inlichtingendienst ADIV. Vice-admiraal Wim Robberecht neemt de leiding over. Dat is beslist in onderling overleg tussen minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS), de chef Defensie admiraal Michel Hofman en Boucké, meldt Defensie. N-VA vecht die beslissing nu aan. “Dedonder wil zo haar eigen hachje redden, maar dat is wel heel gemakkelijk”, aldus Theo Francken (N-VA). De Kamercommissie Defensie bespreekt de kwestie donderdag.

38 reacties

 • andre christiaens

  12 maanden geleden
  Allee, ze hebben een zondebok gevonden. De politiek kan zijn handen wassen in onschuld. Dat dit ging gebeuren heb ik verleden week al in gedachten. Schande.Dat Dedonder er niks kan aan doen na enkele maanden aan het roer te staan kan ik begrijpen, maar zo drastische maatregelen nemen is ongehoord. Ga eens samen zitten en bespreek de problemen. Wat is politiek toch gemakkelijk.
 • Dick DECOCK

  12 maanden geleden
  Voila politici hebben zondebok gevonden zodat ze zelf hun verantwoordelijkheid niet moeten nemen en rustig op hun vetbetaald postje kunnen blijven zitten.
 • Gertie Daerden

  12 maanden geleden
  Ene zondebok gevonden, en de rest wast zijn handen in onschuld.
 • Wilfried Vanden Berg

  12 maanden geleden
  Daar voor gaan ze toch in de politiek. Ze staan boven de wet door hun onschendbaarheid . ze mogen fouten maken, zelfs met doden tot gevolg. Ze gaan er altijd mee weg komen . De Block en Beke , het beste voorbeeld, en als je daar dan nog de Burgemeester van St Truiden bij neemt, dan besef je toch dat je als burger niks te vertellen hebt. Ze doen altijd waar ze zin in hebben. Ze komen er altijd mee weg.
 • Wilfried Vanden Berg

  12 maanden geleden
  Een minister tegenwoordig durft beenontslag nemen na zijn flagrante fouten . Die heeft daar de ruggraat niet voor . Alleen voor het geld en de voordelen, de rest dat durven ze niet wegens hun onbekwaamheid.