Opluchting bij de hongerstakers als ze de Begijnhofkerk verlaten. De actie duurde al 61 dagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Opluchting bij de hongerstakers als ze de Begijnhofkerk verlaten. De actie duurde al 61 dagen. © Marc Baert

Hongerstakers schorten actie in Begijnhofkerk op: “Nee, er is hen niks beloofd”

De hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk hebben hun actie opgeschort. De actievoerders voelden aan dat de regering niet meer zou bewegen. Bovendien begon de tijd te dringen.

2 reacties

 • marc wauters

  1 jaar geleden
  En de rest zal ook volgen met zijn allen naar het beloofde land
 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Ik geloof er niks van. Alles zal wel stilletjes geregeld worden en de brave burger zal wel betalen. Het verhaal: Aanvraag geweigerd, illegaal hier gebleven jarenlang, dan hongerstaking beginnen, met tientallen afvoeren naar ziekenhuizen (wat hadden ze gedaan toen er tijdens de coronapiek geen bedden vrij waren?), nu nog maanden medische verzorging nodig. Oplopende kosten die WIJ zullen betalen. God, geef ons verkiezingen
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Minister Dalle wil nadenken over ‘Dag van de Jongeren’, maar stelt aan JEZ! één voorwaarde
  5

  Minister Dalle wil nadenken over ‘Dag van de Jongeren’, maar stelt aan JEZ! één voorwaarde

  De acht jongeren achter JEZ!, de opvolger van Rode Neuzen Dag, gingen deze middag op bezoek bij Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). Dat deden ze nadat ze hem een open brief hadden geschreven waarin ze vroegen om een eigen feestdag. Of die Dag van de Jongeren er ook echt komt, moet nog blijken. Als JEZ! aan één voorwaarde voldoet, wil de minister het op de politieke agenda zetten. Daarnaast kwam Dalle ook nog even terug op het uitblijven van de indexering van de werkingsmiddelen van de jeugdsector, wat tot onvrede leidt.