Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © BELGA

Hongerstakende sans-papiers beschuldigen Sammy Mahdi van "verraad zonder weerga"

Vier vertegenwoordigers van de mensen zonder verblijfspapieren die eerder dit jaar een hongerstaking hielden in de Brusselse Begijnhofkerk beschuldigen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) maandag van "verraad zonder weerga". Tijdens een gesprek met Mahdi werden volgens hen criteria vooropgesteld op basis waarvan veel hongerstakers geregulariseerd hadden kunnen worden, maar dat is niet gebeurd, klagen ze aan in een persbericht. "Sammy Mahdi respecteert de woorden die hij zelf heeft uitgesproken niet", zegt Daniel Alliet, die als priester verbonden is aan de Begijnhofkerk. Mahdi zelf ontkent nogmaals dat er nieuwe richtlijnen afgesproken zouden zijn.

26 reacties

 • Raoul Rouma

  9 maanden geleden
  Zet die oproerkraaiers zo gouw als mogelijk het land uit. Indien ik de staatssecretaris mag geloven hebben die reeds alle kansen gekregen. Dat opgestookt spelletje kan/mag zeker niet blijven duren. die priester Alliet is een schande voor gans onze gemeenschap.
 • Louis Franklin

  9 maanden geleden
  Allemaal zonder pardon uitzetten. Het wordt tijd dat Europese landen eisen dat hun wetten en internationale verdragen gerespecteerd worden. Doe je dat niet, dan illustreer je dat je geen goede burger zult zijn. Er zijn officiële kanalen voor immigratie en vluchtelingen. Negeer je die, dan verdien je het niet te komen. En forceer je je weg binnen, dan ben je crimineel. Je bent dan overigens ook door ontelbare veilige landen gereisd om hier te komen.
 • Edmond Dillien

  9 maanden geleden
  Er zijn regels en er zijn wetten die dit in goede banen leiden en zij die niet voldoen zijn geen asielzoekers maar gelukszoekers die naar hier zijn gekomen omdat ze in hun thuisland wat zijn voorgelogen, een ticket richting home is het enige dat ze zouden mogen krijgen België is geen opvangtehuis voor profiteurs allerlei.
 • Ronny Cypers

  9 maanden geleden
  Niet aan toegeven Mahdi, die hebben niets te eisen. Als je er aan toegeeft zullen er nog veel volgen. In hongerstaking gaan zou moeten gelijk staan aan zeker geen papieren.
 • Ludovic De Beuckeleer

  9 maanden geleden
  iemand die met chantage de papieren wil afdwingen zou nooit regulariseerd mogen worden , zouden direct naar land van herkomst moeten gestuurd worden ongeacht of ze hier 10 jaar zijn of niet , de wetten zijn voldoende voor wie echt asiel nodig heeft niet voor geluk zoekers. de advocaten die hieraan meewerken zouden nooit betaald mogen worden met gelden van de gemeenschap , als zij dit willen doen is het uit eigen geldbeugel , eens kijken hoeveel er dan nog overblijven?
 1. Nieuwe hongerstaking loert om de hoek: “Voorwaarden en beloften worden met de voeten getreden en de situatie is al zo precair”
  PREMIUM
  Brussel/Elsene

  Nieuwe hongersta­king loert om de hoek: “Voorwaar­den en beloften worden met de voeten getreden en de situatie is al zo precair”

  Ruim twee maanden nadat bijna vijfhonderd sans-papiers in Brussel en Elsene hun hongerstaking on hold hebben gezet, lijken de 475 mensen zonder papieren die aan de actie deelnamen binnenkort met een nieuwe actie op de proppen te komen. Een document waarin negatief geadviseerd wordt over de regularisatie-aanvraag van een van de actievoerders met “een staalhard dossier” lijkt de druppel te zijn. “Een nieuwe hongerstaking dreigt al verschillende weken.”