De betogers klagen de Europese migratiepolitiek aan.
Volledig scherm
De betogers klagen de Europese migratiepolitiek aan. © BELGA

Honderdtal mensen betogen in Brussel tegen Europees migratiebeleid

Een honderdtal mensen heeft zaterdagnamiddag in de Europese wijk in Brussel een protestactie gehouden tegen het Europese migratiebeleid. Ze bezochten verschillende Europese instellingen, agentschappen en bedrijven die dat migratiebeleid vormgeven of eraan meewerken. “Europa voert de mensenrechten hoog in het vaandel maar schendt ze dagelijks met haar politiek van gesloten grenzen”, klinkt het. “Dit jaar heeft die politiek al voor 4.400 doden gezorgd.”

25 reacties

 • Daniel Meuleman

  5 maanden geleden
  Volgens de Europese richtlijnen moet een asielzoeker asiel aanvragen in het eerste veilige land waar hij aankomt en dat kan nooit Belgie zijn. Welke veilige landen heeft hij al doorkruist om hier te geraken? Dus hier asiel aanvragen kan niet.
 • Gino SINNESAEL

  5 maanden geleden
  Niet enkel het migratiebeleid van de EU is falend. Wat hebben de vetbetaalde dames en heren van Europa al gepresteerd inzake corona, energie, milieu en vele andere belangrijke dossiers: juist... Vivaldi is er niets tegen!
 • Eric Grosemans

  5 maanden geleden
  100 betogers op 11 miljoen inwoners, het is nogal de moeite.
 • wim CLAES

  5 maanden geleden
  Het moet gedaan zijn om Europees geld te pompen in Ngo's die als enige doel hebben de unie te destabiliseren door massa-immigratie.wij sponseren die verenigingen, via de EU, en de nationale regeringen.zo een desastreus volk als Europeanen nooit gezien in de geschiedenis. Rome voor de val, de hunnen staan al binnen.
 • Patrick Lauwers

  5 maanden geleden
  in plaats voor de migranten op te komen zouden ze beter opkomen voor de gezinnen in Belgie zoals in de ardennen ea die niets meer hebben en nog steeds niet geholpen zijn.