De Nigeriaanse meisjes komen in heel België in het prostitutiemilieu terecht, van Oostende tot in Luik.
Volledig scherm
De Nigeriaanse meisjes komen in heel België in het prostitutiemilieu terecht, van Oostende tot in Luik. © Thinkstock

Honderden tienermeisjes prostitueren zich in ons land, voor amper 5 euro: "Net de middeleeuwen"

Nooit eerder zijn zoveel Nigeriaanse meisjes in ons land in de prostitutie beland, en dan nog in de meest erbarmelijke omstandigheden. Het zou gaan om "enkele honderden" tienermeisjes en ze worden alsmaar jonger. Dat melden de kranten van Mediahuis. De politie slaat alarm.

48 reacties

 • Peeters Francis

  5 jaar geleden
  Ze weten waar ze zitten kan men ze dan niet terugsturen.
 • Caroline Bex

  5 jaar geleden
  90 procent van de prostituees worden gedwongen, door een pooier, hun verslaving of armoede. Welke man met gezond verstand gelooft nu dat een vrouw haar benen graag opentrekt voor 5 à 50 euro? Ik voel mee met die vrouwen die dagelijks misbruikt en uitgebuit worden!
 • Erwin VD

  5 jaar geleden
  Hoe jammer en schandalig ik dit verhaal ook vindt, maar wat heeft de politie & en plaatselijk politiek daar gedaan aan controle en sluiting van dit netwerk? Die meisjes worden naar hier gelokt door een maffia die daaraan veel geld verdiend op kosten van die nietsvermoedende meisjes. En hoe komen zij aan hun verblijfsvergunning?
 • cecil atherton

  5 jaar geleden
  De hypocrisie viert weer hoogtij in de reacties hier, vooral van de vrouwen. Als je wil weten welke 'mannen' daar klant zijn kan je misschien ter plekke eens gaan kijken. En dan graag de feiten niet verbloemen omdat dit politiek incorrect zou zijn. Maar het is natuurlijk gemakkelijker om, heiliger dan de paus, aan de zijlijn te staan roepen dat dit of dat niet kan, crimineel en immoreel is. Er iets aan doen is een ander paar mouwen.
 • De Wilde Nanine

  5 jaar geleden
  Natacha Lerooy, ik steek er mijn hand voor in het vuur dat er vrouwen zijn die ook zo'n zaken uitsteken hoor..
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Rechter beslist: Vlaams Parlement moet voor Sihame El Kaouakibi twee halftijdse medewerkers aanstellen
  339

  Rechter beslist: Vlaams Parlement moet voor Sihame El Kaouakibi twee halftijdse medewer­kers aanstellen

  Het Vlaams Parlement moet voor Sihame El Kaouakibi twee halftijdse medewerkers aanstellen. Dat heeft de Brusselse kortgedingrechter beslist. De Vlaamse overheid moet een halftijdse, tijdelijke arbeidsovereenkomst aanbieden aan de twee kandidaat-administratieve medewerkers die het parlementslid had voorgedragen. Doet ze dat niet, dan moet ze een dwangsom van 250 euro per dag betalen, met een maximum bedrag van 100.000 euro.