Onderzoekers van de Universiteit van Aalborg analyseren alle positieve coronatests om te kijken of de Britse variant wordt aangetroffen. (15/01/2021)
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoekers van de Universiteit van Aalborg analyseren alle positieve coronatests om te kijken of de Britse variant wordt aangetroffen. (15/01/2021) © EPA

Honderden, misschien al duizenden besmettingen met Britse coronavariant: “Zonder dat we het doorhebben is variant zich al goed aan het verspreiden”

“Ik heb de indruk dat de Britse variant zich al goed aan het verspreiden is, zonder dat we het echt doorhebben. Het is zeker iets waarover ik me ongerust maak.” Professor Herman Goossens, hoofd medische microbiologie aan de UAntwerpen, ziet in zijn lab “heel veel verdachte gevallen” onder de positieve testen, waarvoor nog extra onderzoek nodig is. Met nu al ruim honderd bevestigde gevallen, circuleert er een veelvoud van de besmettelijker variant in ons land. Experts beantwoorden enkele pertinente vragen. 

44 reacties

 • Marc Hellebaut

  1 maand geleden
  De heren Goosens en Van Gucht zijn gewoon de spreekbuis van de politiek. Elke eerlijke wetenschapper zou adviseren reisverbod “per direct” in te voeren voor fun reizen. Doe dat onmiddellijk ipv last minute wanneer het weer te laat is
 • phil smedts

  1 maand geleden
  Zoals gewoonlijk hebben de vele regeringen weeral eens veel te laat gereageerd en veel te weinig gedaan om dit te voorkomen. Ze hanteren blijkbaar nog steeds het motto van Dehaene, "problemen moet je maar oplossen als ze zich voordoen, preventie is voor niets nodig". Welkom in de derde golf.
 • Franky De Vlieger

  1 maand geleden
  Wie zegt dat dit de Britse variant is? Deze variant is ontdekt in Engeland maar kan evengoed een Belgische, Franse, ... variant zijn. Altijd een schuldige zoeken. Het zijn de reizigers maar waarom zijn er dan altijd uitbraken in rusthuizen. Ik denk niet dat er daar veel op reis gaan. Laten we eerlijk zijn. De enige manier om een virus te stoppen is dat we allemaal enkele weken thuis blijven maar dit kan natuurlijk niet. We kunnen alleen maar ons best doen, handen ontsmetten en afstand houden.
 • André Van Laethem

  1 maand geleden
  Dit komt ook niet uit Engeland, in Europa lopen ze met die variant al langer rond. Maar ze hebben het in Engeland wel ontdekt.
 • DIRK RASSCHAERT

  1 maand geleden
  De experten verwachtten dit ook maar mogen maar zeggen wat de regering beslist ? Dit is toch logisch? Wat daar muteert, muteert hier ook. Het verschil met deze en die van Brazilië is gewoon het verschil in klimaat, effe doordenken ?
 1. Verplaatsingen stijgen weer, Van Gucht doet “warme oproep”: “Beperk je dichte contacten en zet maximaal in op thuiswerk”
  26

  Verplaat­sin­gen stijgen weer, Van Gucht doet “warme oproep”: “Beperk je dichte contacten en zet maximaal in op thuiswerk”

  De besmettingscijfers in Belgie stijgen niet meer zo snel als de voorbije dagen. Maar “we bevinden ons nog altijd in onrustig vaarwater, en het is niet duidelijk wanneer we weer in rustiger vaarwater zullen komen”, aldus viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van Sciensano. Hij riep nogmaals op het aantal contacten te beperken en zoveel als mogelijk thuis te werken.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"