In Middelkerke leek het meer op een woestijn dan op een badstad.
Volledig scherm
In Middelkerke leek het meer op een woestijn dan op een badstad. © Benny Proot

Honderden auto's defect door zand dat opwaaide door Odette: “Het leek alsof ik op kasseien reed”

Storm Odette heeft lelijk huisgehouden dit weekend. Ook aan de kust is de schade enorm. Maar liefst honderden wagens zijn defect door het zand dat opwaaide door de storm. De kosten kunnen oplopen tot wel 2.500 euro, klinkt het.

 1. Strandbars worden zandbars na doortocht storm Odette, takeldiensten hebben handen vol met stilgevallen wagens: “Nooit gezien”

  Strandbars worden zandbars na doortocht storm Odette, takeldien­sten hebben handen vol met stilgeval­len wagens: “Nooit gezien”

  De stranduitbaters zullen de passage van storm Odette wellicht nog enkele dagen stevig voelen. Kevin Caes van Lichttorenstrand in Knokke ging maandagochtend aan de slag om de ravage op te kuisen. “Dit zal héél veel werk zijn. 2020 was al moeilijk door de coronacrisis, deze storm maakt het er niet makkelijker op. Ik heb dit nog nooit gezien", zegt Kevin. Opvallend genoeg is er zeer weinig zand ‘verloren’ na de fikse storm, zo zegt het MDK. Takeldiensten hadden dan weer de handen vol om stilgevallen wagens te depanneren.
 2. OVERZICHT. Storm Odette verdwijnt vandaag richting Frankrijk, maar laat heel wat schade achter
  Stormweer

  OVERZICHT. Storm Odette verdwijnt vandaag richting Frankrijk, maar laat heel wat schade achter

  Storm Odette heeft lelijk huisgehouden in Vlaanderen. Vooral de kust kreeg er stevig van langs, maar ook Oost-Vlaanderen werd getroffen. De brandweer kreeg al meer dan 2.000 meldingen binnen. Ook vannacht regende het nog fors en viel er op verschillende plekken veel regen uit de lucht. Vanmorgen blijft het nog even stormachtig aan de kust, maar in de loop van de dag verdwijnt Odette richting Frankrijk.