Zo'n honderd mensen betogen tegen de invoering van 5G in België.
Volledig scherm
Zo'n honderd mensen betogen tegen de invoering van 5G in België. © Dieter Nijs

Honderd manifestanten protesteren tegen invoering 5G in België: “Men is zich niet bewust van de gevaren”

Op het Albertinaplein in Brussel hebben zaterdagnamiddag een honderdtal mensen betoogd tegen de uitrol van 5G in België. De manifestanten wijzen op de fundamentele problemen voor de volksgezondheid die deze technologie volgens hen dreigt te veroorzaken en ze verwijten de overheid dat ze de bevolking onvoldoende over die gevaren informeert. Ook het stijgend energieverbruik, de veranderingen in werk en werkgelegenheid, de uitputting van zeldzame metalen en water, en de lage recyclagegraad van metalen legeringen baren hen zorgen.

20 reacties

 • Anais Biesemans

  3 jaar geleden
  Het lijkt wel alsof corona niet meer bestaat. Geen afstand en geen maskers. Zelfs de ouderen niet. Snap ik niet hoor
 • Michael Van Acker

  3 jaar geleden
  super, vooral voor hen die hun smartphone tegen hun hoofd plakken.
 • Geraldine Marcelis

  3 jaar geleden
  5 G sinds enkele maanden in China..en kijk nu hoe het daar zit...toeval? Ik denk het niet.
 • Leo Leenders

  3 jaar geleden
  Super dat er mensen zijn, die zich terecht zorgen maken, en betogen. 5G met open armen ontvangen kan ons wel eens duur te staan komen wanneer wij blind zijn voor de negatieve gezondheidsgevolgen. Wie verblind is door de voordelen van 4G en 5G zal het niet willen waar hebben, er is ook een keerzijde aan deze technieken. Deze elektromagnetische straling is door zijn gepulste aard schadelijker dan men denkt. Wij kunnen deze straling immers niet waarnemen omdat wij daar geen zintuigen voor hebben.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Hartverwarmend te zien dat er genoeg mensen geven om de bijen, de vogels, de bomen, de kinderen om daar een namiddag in de kou voor naar buiten te komen. Bijen hadden al last bij de 1ste generatie gsms. Sinds 4G zou 70% van de insecten verdwenen zijn. Er moeten nog heel wat bomen sneuvelen om die stralen door te kunnen laten, want boomblaadjes verhinderen dat. En de normen zijn enkel opgesteld voor volwassenen, niet voor kinderen, word wakker mensen!