Belga
Volledig scherm
© Belga

Homans voert kilometerheffing voor auto's af

De Vlaamse kilometerheffing voor gewoon autoverkeer komt er niet. Dat zei kersvers Vlaams minister-president Liesbeth Homans (N-VA) in ‘De Morgen’. “De kilometerheffing is voorgoed van tafel, wat N-VA betreft. Daar hoeft niemand zich nog zorgen over te maken.”

116 reacties

 • jaak Peeters

  2 jaar geleden
  @ Cindy Moens: goed, dan splitsen we belgie. Ik vraag niet liever. Vervolgens wat mij betreft aansluiting bij Nederland. Niet om de perfectie, maar om de schaalvergroting. Daar hebben ze het toch altijd over?
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Het is te laat, we zijn een volk van klagers en zagers geworden en nooit genoeg. De laatste jaren hebben opportunistische politici campagnes gevoerd alsof iedereen op alles recht heeft, ook op autogebruik enkel gaan werken met de auto moet verboden worden. Veel files zijn een luxeprobleem geworden,s'zaterdags allemaal naar winkelcetra, één dag de zon en allemaal naar zee, de auto nemen is een dwangneurose geworden, ik heb er recht op is de klaagzang.
 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  Marc Baeyens, rare reactie van iemand die enkele maanden geleden nog hevige voorstander van rekeningrijden was. Uw advies was toen dat men maar de fiets moest nemen. Trouwens, was het niet Bart De Wever die zei dat rekeningrijden onvermijdelijk was? Wat heeft N(V)-Blabla goed gedaan? Weer met de pluimen proberen te gaan lopen? Het Europees Hof van Justitie heeft dit reeds afgekeurd!
 • peter colson

  2 jaar geleden
  Idd Marc Baeyens, met zeer politiek gekleurde enquetes (wij sturen je de gewenste opinipeiling als je maar betaalt) proberen de hete patat bij NVA in de maag te splitsen. Als ze geen heffing invoeren zijn politiek incorrect want GROEN wil zo'n heffing. Gelukkig luisterde NVA naar het volk toen na berekening bleek dat het nog duurder zou zijn. En wie staat nu weer te roepen over het bochtenwerK. Een links kliekje.
 • Patrick Kelchtermans

  2 jaar geleden
  ik zou niet liever willen dan met het openbaar vervoer van en naar mijn werk willen rijden, maar dan verdrievoudigt mijn reistijd. Blijkbaar is dat mijn eigen schuld, dan had ik maar niet moeten komen wonen in een regio met slechte mobiscore. Ik woon hier al meer dan 15 jaar uit noodzaak omdat de reistijd van N-Limburg naar Brussel toen al meer dan 90 minuten bedroeg en 4 are bouwgrond er toen al 100.000 euro kostte. Zoals zovelen probeer ik ook maar gewoon mijn simpele leventje te leiden.
 1. Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoeheid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”
  39

  Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoe­heid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”

  De gouverneur van Luik zal zich niet verzetten als restaurants en cafés hun terrassen opnieuw openen op 1 mei, ongeacht wat het Overlegcomité daarover beslist. De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé (CD&V), benadrukt in een reactie daarop dat een gouverneur moet volgen wat het Overlegcomité zegt, met of zonder goesting. “Aan de andere kant heb ik ook liever dat samenkomsten van mensen gecontroleerd buiten gebeuren”, zegt hij. “De terrassen kunnen ons helpen daarbij.”
 1. Bo Van Spilbeeck doet temperatuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Bo Van Spilbeeck doet tempera­tuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"

 2. Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmaskers!
  Play

  Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmas­kers!