Vlaams minister van Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA). © BELGA

Homans: "Vluchtelingencrisis één van de oorzaken van stijgende kinderarmoede"

Vlaams minister van Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA) ziet in de toename van het aantal vluchtelingen één van de oorzaken van de stijging van de kansarmoede-index. Zo reageert de minister in een mededeling op de bekendmaking van de index door Kind & Gezin.

118 reacties

 • nicole nys

  4 jaar geleden
  Natuurlijk is er een verband.
 • Danny Govaerts

  4 jaar geleden
  Een grotere leugen kon ze niet uit haar mouw schudde . Kinderen van vluchtelingen krijgen meer per kop dan ingeburgerde zo lang ze in procedure zijn.
 • Lydie Teblick

  4 jaar geleden
  Guido Vermeyen Heel juist maar dat zal Almaci niets van aantrekken ! Ze versluist zelf ons geld naar ??
 • Valentino Fabionara

  4 jaar geleden
  Ik denk dat jij meer de oorzaak bent !!
 • jan desimpel

  4 jaar geleden
  Guido vermeyen, ik sluit me aan bij stavros kanakaros. Ik ben Belg met 5 koters. Ze hebben na de studies onafgebroken gewerkt en hand in hand zullen zij samen met de koters van Stavros voor uw pensioen zorgen.. veralgemeen niet, dan maak je uzelf niet belachelijk Guido.
 1. Beelden tonen hoe gestrande reizigers andere passagiers tegenhouden op Brussels Airport: rust weergekeerd nu oplossing gevonden werd
  Play
  Zaventem

  Beelden tonen hoe gestrande reizigers andere passagiers tegenhou­den op Brussels Airport: rust weerge­keerd nu oplossing gevonden werd

  Ongeziene taferelen donderdagochtend op Brussels Airport. Daar hebben misnoegde passagiers de toegang tot de B-pier geblokkeerd nadat het vliegtuig waarmee ze gisteren onderweg waren naar Kameroen moest terugkeren en niet meer kon vertrekken. Een 50-tal reizigers zit daardoor geblokkeerd op Zaventem. Inmiddels werd wel een oplossing gevonden en keerde de rust terug.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.