Liesbeth Homans (N-VA) en Filip Dewinter (Vlaams Belang).
Volledig scherm
Liesbeth Homans (N-VA) en Filip Dewinter (Vlaams Belang). © .

Homans (N-VA) kan opening Vlaams Parlement niet leiden door coronatest: Dewinter (VB) neemt over

Liesbeth Homans moet maandag getest worden op corona en kan de openingszitting van het Vlaams Parlement met de Septemberverklaring niet voorzitten. Dat laat ze op Twitter weten. "Dit tot mijn grote spijt, maar veiligheid primeert", schrijft ze. Vlaams Belang-parlementslid Filip Dewinter zal nu als ‘nestor’ de hele openingszitting moeten leiden. Oppositiepartijen sp.a en Groen zijn niet akkoord.

 1. Marc Van Ranst pleit voor coronacommissaris: “Iemand die het overzicht kan bewaren”

  Marc Van Ranst pleit voor coronacom­mis­sa­ris: “Iemand die het overzicht kan bewaren”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft stijgen, maar de stijging is wel vertraagd. Viroloog Steven Van Gucht spreekt van “een bemoedigend signaal”. Bij de zeventigplussers liggen de toenames wel nog steeds beduidend hoger dan het nationale gemiddelde. Het Crisiscentrum roept in de strijd tegen het virus op om nog steeds maximaal in te zetten op telewerk en om zeker ook op te passen in de kantines van sportclubs. “Iets drinken na het sporten? Doe dat op een verantwoorde manier”, zo klonk het vanmorgen op de persconferentie.
 2. Is Jommeke seksistisch? “Hoog tijd dat uitgeverij met luizenkam door de albums gaat”
  PREMIUM

  Is Jommeke seksis­tisch? “Hoog tijd dat uitgeverij met luizenkam door de albums gaat”

  In een opiniestuk voor het weekblad Knack klaagt voormalig Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) het seksisme in de stripverhalen van Jommeke aan. “Het is onrealistisch om te verwachten dat we de verhoudingen tussen de personages zouden aanpassen, maar in de recente avonturen van Jommeke houden wij wel degelijk rekening met de huidige tijdsgeest”, reageert Jo Nachtergaele, woordvoerder van Standaard Uitgeverij.