Vlaams minister-president Liesbeth Homans.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Liesbeth Homans. © BELGA

Homans beslist ‘eerstdaags’ over intrekking van erkenning Al Ihsaan-moskee: “Adviezen bulken van tegenstrijdigheden”

Vlaams minister-president Liesbeth Homans zal "eerstdaags" beslissen over de intrekking van de erkenning van de Al Ihsaan-moskee in Leuven. De N-VA-politica wijst er wel op dat de beschikbare adviezen "bulken van de tegenstrijdigheden". Homans is er ook niet over te spreken dat ze weken in het ongewisse is gehouden over een bijkomend rapport van de Staatsveiligheid over de moskee. Dat heeft ze vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van An Moerenhout (Groen) en Chris Janssens (Vlaams Belang).

  1. Mohamed Ridouani (sp.a) over geviseerde moskee: “Uitspraken van Lorin Parys (N-VA) zijn opruiend!”

    Mohamed Ridouani (sp.a) over geviseerde moskee: “Uitspraken van Lorin Parys (N-VA) zijn opruiend!”

    Vlaams minister-president Homans (N-VA) wil de procedure opstarten om de erkenning van de Leuvense Al Ihsaan-moskee in te trekken en dat lokt veel reacties uit in de Leuvense politiek. Burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) is alvast niet te spreken over de manier waarop fractieleider Lorin Parys inspeelde op het dossier. “De uitspraken van Parys zijn voluit opruiend. Wie wordt hier beter van? Het deksel ligt alleszins losjes op de riool”, klinkt het.
  2. Lorin Parys kop van jut in dossier Al Ishaan-moskee. “Haatzaaierij naar moslimgemeenschap!”

    Lorin Parys kop van jut in dossier Al Is­haan-mos­kee. “Haatzaaie­rij naar moslimge­meen­schap!”

    De stad Leuven geeft Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) het advies om de erkenning van de Al Ihsaan-moskee niet in te trekken. Dat raakte vorige week al bekend op de commissie Veiligheid maar sindsdien is de rust allesbehalve weergekeerd in het dossier. De discussie in de gemeenteraad van maandagavond was allesbehalve een voorbeeld voor een stad die zich profileert als open, verbonden en verdraagzaam.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement