Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Hoge Raad van Financiën denkt aan afschaffing maaltijdcheques en btw-verhoging van 21 naar 22 procent

De Hoge Raad voor Financiën werkt aan een advies voor de fiscale hervorming. Het doel is om de nettolonen te laten stijgen en ons belastingssyteem te vereenvoudigen. De kostprijs daarvoor is wel 5,7 miljard euro. Om dat te compenseren denkt de Raad onder meer aan de afschaffing van maaltijdcheques en een btw-verhoging met 1%. 

192 reacties

 • Diana De Wit

  2 maanden geleden
  De mensen die werken weeral bestraffen terwijl de professionele doppers blijvend bepamperd worden!!
 • Cris Verwilligen

  2 maanden geleden
  Mr Berx, dat is wel mogelijk. Dat heeft de CVP onder Eyskens IV gedaan, eerste staatshervorming en grondwetswijziging in 1 legislatuur en het wettelijk laten noemen. Dus er is een precedent, als ze een staatshervorming kunnen doen in 1 legislatuur kunnen ze dit ook tegendraaien in 1 legislatuur. Ze hebben de grondwet al genegeerd, dan kunnen ze om dit op te lossen deze nog eens negeren. Maar de oplossing ligt in 1 regering. Duidelijk, efficient, kostenbesparend. Dat willen ze dus niet.
 • jonas van poucke

  2 maanden geleden
  net wat de mensen willen! Dalende lonen, hogere kosten voor alles en politiekers die zo begripvol zijn dat ze de mensen nog meer in de portefeuille willen raken! wonderlijk!
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Prachtige voorstellen, maar: welke politieke partij of partijen gaan deze ideeën opnemen in hun verkiezing programma voor 2024 ? Bovendien is voor sommige "veranderingen" zelfs een 2/3 meerderheid nodig !
 • Lieve Van Gompel

  2 maanden geleden
  Goed dat hij afschaffing van huwelijksquotient voorstelt. Was toch gewoon mensen betalen om niet te werken.
 1. EXCLUSIEVE VIDEO. De ultieme luxeleugen van Jean-Pierre Van Rossem: Het diepvriesgraf van ‘Niki’ dat in 1989 wereldnieuws was, maar dat vandaag niemand meer kent
  Play
  De Keuze van Dany
  11

  EXCLUSIEVE VIDEO. De ultieme luxeleugen van Jean-Pier­re Van Rossem: het diepvries­graf van ‘Niki’ dat in 1989 wereld­nieuws was, maar dat vandaag niemand meer kent

  De dood van ‘Niki’ Annys is in 1989 wereldnieuws. Ze is de tweede echtgenote van de flamboyante beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem. In ‘De keuze van Dany’ zie je hoe de beursbubbel rond Van Rossem barst en de cel dreigt. In een ultieme poging om zijn vel te redden geeft hij de dood van de Brugse kappersdochter op als reden waarom hij zijn schuldeisers niet kan betalen. Hij laat voor haar een diepvriesgraf bouwen in Knesselare. De halve wereldpers zakt naar het Meetjesland af. Vandaag heerst de rust. “Niki wie?”, klinkt het als we polsen naar ‘le tombe frigo’. Tot we de naam Jean-Pierre Van Rossem laten vallen. Bekijk hierboven het onwaarschijnlijke verhaal.