Matthias Diependaele (N-VA), Vlaams minister van Begroting.
Volledig scherm
Matthias Diependaele (N-VA), Vlaams minister van Begroting. © Photo News

Hoge inflatie houdt Vlaamse begrotingscontrole op de rails

De hoge inflatie zorgt ervoor dat de Vlaamse begroting niet verder uit de bocht gaat, ondanks de uitgaven voor de opvang van de Oekraïense vluchtelingen. De regering bereikte vrijdag een akkoord over de begrotingscontrole.

6 reacties

  • phil smedts

    11 maanden geleden
    Een bedrijf zou allang veroordeeld zijn voor fraude als het zou te werk gaan als de vlaamse regering, die een hoop dingen (bvb kosten Oosterweel) bewust uit de begroting houdt, zodat ze naar de onwetende burger met mooie cijfers voor de dag kunnen komen. NVA is blijkbaar zeer tevreden dat de burger zich geel en blauw betaalt aan al die grote prijsstijgingen, zodat hun bevriende bedrijfslobby's er woekerwinsten kunnen mee maken op de kap van de burger.
  • Dirk BERX

    11 maanden geleden
    In een huishouden behoren de gas, elektriciteit, water, levensmiddelen en kleding tot de normale uitgaven. Maar ook de jaarlijkse vakantie de aankoop van bv, zonnepanelen of een warmtepomp, en de werken die daarvoor nodig zijn, worden voorzien in het maand of jaarbudget, lees gezinsbegroting ! Maar in de Vlaamse regering is dit anders. Daar slagen zij er in om een miljardenproject (Oosterweel) buiten de Vlaamse begroting te houden ! Zijn die werken dan GRATIS ?
  • Steven De Baerdemaeker

    11 maanden geleden
    Boekhoudkundige trukendoos moet weer bovengehaald worden, men kan zich altijd rijk rekenen, maar in werkelijkheid arm blijven.
  • guido Bervoets

    11 maanden geleden
    Laten we eerlijk zijn, het is de federale regering die alle bedrijven, de zelfstandigen, de horecasector, de entertainmentsector, de technische werklozen, theater, ziekenhuizen, woonzorgcentra en de economie het hoofd boven water heeft moeten houden waardoor de staatsschuld door het dak ging. Vlaanderen moest alleen maar toekijken en heeft er zelf weinig of niets aan moeten bijdragen. Al zal de federale daarvoor brutaal afgerekend worden op het einde van de rit.
  • rik casteleyn

    11 maanden geleden
    Een tekort van 2,2 miljard euro en de Vlaamse regering is blij want de begroting is in evenwicht en de inflatie van 8% blijkt in het voordeel . In Nederland is de inflatie 11,5% en daar is het groot alarm .
  1. Vlaanderen eist half miljard euro terug van federale overheid na misrekening

    Vlaanderen eist half miljard euro terug van federale overheid na misreke­ning

    De Vlaamse regering eist dat een misrekening bij de zesde staatshervorming wordt rechtgezet. Het kabinet van Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) schat dat het om zowat 500 miljoen euro gaat, “al moet de precieze berekening nog gebeuren”, schrijft De Standaard. Volgens de Waalse minister van Begroting, Adrien Dolimont (MR), betwisten de verschillende deelstaten samen een bedrag van 489 miljoen euro.