AP
Volledig scherm
© AP

Hoge Gezondheidsraad zet licht op groen voor vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar: “Ouders kunnen zelf beslissen”

De Hoge Gezondheidsraad geeft een positief advies voor de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar oud. Dat werd bevestigd aan de redactie van VTM Nieuws. Dat advies wordt vanavond nog besproken in de Taskforce Vaccinatie, maandag nemen de verschillende ministers van Volksgezondheid een definitieve beslissing over de vaccinatie van jonge kinderen.

 1. Familie met transgender jongen aangevallen in Molenbeek na Pride
  Play

  Familie met transgen­der jongen aangeval­len in Molenbeek na Pride

  Zaterdagavond na de Pride in Brussel is een familie aangevallen in Sint-Jans-Molenbeek. Het gaat om een transgenderjongen van 13 jaar oud, zijn zus en zijn moeder. Het begon met beledingen van een groepje jongeren omdat ze een ketting droegen van regenboogbloemen - als symbool van de LGBTQI+gemeenschap. Maar het ontaardde, en ze werden fysiek aangevallen. De politie heeft drie verdachten opgepakt. VTM NIEUWS kon spreken met de slachtoffers.
 2. Duikers spotten zoogdier tijdens tochtje op Noordzee: “Een adembenemend tafereel”
  Play

  Duikers spotten zoogdier tijdens tochtje op Noordzee: “Een adembene­mend tafereel”

  Een paar duikers merken een zoogdier op naast hun boot in de Noordzee. Het dier speelt zo’n 10 minuten rond in de golven van de boot, waardoor de vrienden genoeg tijd hebben om beeldmateriaal te maken. Op de beelden is te zien hoe het dier soms bovenkomt en dan weer onder het water duikt. Of het een dolfijn of bruinvis is kunnen de duikers niet uitmaken, maar het tafereel zorgt wel voor een prachtig moment.