Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Hoge Gezondheidsraad wil weg van hokjesdenken in de psychiatrie

De psychiatrie en bij uitbreiding de geestelijke gezondheidszorg zijn te zeer gefocust op het huidige diagnosekader. Daarom wil de Hoge Gezondheidsraad ruimer gaan dan de internationale classificatiesystemen en bijvoorbeeld ook naar andere factoren zoals problemen in het leven kijken. "Een persoon is meer dan een diagnose.”

 1. Elektriciteitspanne in Borsbeek nadat kraan hoogspanningskabel raakt: “Had hij in zijn cabine gezeten, was hij nu dood”
  Borsbeek

  Elektrici­teitspan­ne in Borsbeek nadat kraan hoogspan­nings­ka­bel raakt: “Had hij in zijn cabine gezeten, was hij nu dood”

  In de Hulgenrodestraat in Borsbeek heeft een kraan van een betonmixer een hoogspanningskabel geraakt met een stroompanne in de omgeving tot gevolg. Er zijn geen gewonden, maar de omliggende buurt zat een paar uur zonder elektriciteit. Een enkel huis in de Broekstraat is door een brand in een bijgebouw - veroorzaakt door de kortsluiting - onbewoonbaar verklaard. De omgeving is vrijgegeven en er was weinig verkeershinder door het voorval.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door