Archiefbeeld. De Kerncentrale bij Tihange. (14/06/2019)
Volledig scherm
Archiefbeeld. De Kerncentrale bij Tihange. (14/06/2019) © Photo News

Hoge Gezondheidsraad waarschuwt voor kernenergie: “België is bijzonder kwetsbaar”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) is erg kritisch over de rol van kernenergie als ‘duurzame’ energiebron en wijst op een hele resem risico’s. Dat staat in een advies dat Belga kon inkijken. België is volgens de adviesraad ook “bijzonder kwetsbaar”. 

 1. Sportminister Weyts geeft topmagistraat opdracht om aantijgingen rond volleybalcoach Vande Broek te onderzoeken
  Volleybal
  18

  Sportminis­ter Weyts geeft topmagi­straat opdracht om aantijgin­gen rond volleybal­coach Vande Broek te onderzoe­ken

  Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft topmagistraat Bart Meganck de opdracht gegeven om de klachten omtrent de werking en coaching van het nationale volleybalteam onder bondscoach Gert Vande Broek onder de loep te nemen. “Hij moet als neutrale autoriteit alle aantijgingen bekijken, evenals de precieze omstandigheden en de schade bij de (ex-)speelsters.” Sport Vlaanderen meldt in een nieuw communiqué achter die beslissing te staan en dat het grensoverschrijdend gedrag en elke klacht die daaromtrent binnenloopt “zeer ernstig” zal nemen.
 2. Voorraad ontstekingsremmers slinkt zienderogen door coronacrisis: “Momenteel voorraad voor een maand, zonder gebruik bij coronapatiënten”

  Voorraad ontste­kings­rem­mers slinkt ziender­ogen door coronacri­sis: “Momenteel voorraad voor een maand, zonder gebruik bij coronapa­tiën­ten”

  In ons land slinkt de voorraad ontstekingsremmers aanzienlijk. Het betreft RoActemra, een ontstekingsremmer die wordt gebruikt voor reumatologische aandoeningen. Er is nog een voorraad van een maand. “Het gebruik wordt alleen aanbevolen in situaties waar het absoluut noodzakelijk is”, klinkt het bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).