Archiefbeeld. De Kerncentrale bij Tihange. (14/06/2019)
Volledig scherm
Archiefbeeld. De Kerncentrale bij Tihange. (14/06/2019) © Photo News

Hoge Gezondheidsraad waarschuwt voor kernenergie: “België is bijzonder kwetsbaar”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) is erg kritisch over de rol van kernenergie als ‘duurzame’ energiebron en wijst op een hele resem risico’s. Dat staat in een advies dat Belga kon inkijken. België is volgens de adviesraad ook “bijzonder kwetsbaar”. 

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. En dan nu kibbelen over kernuitstap: oppositie duwt waar het pijn doet bij Vivaldi
  PREMIUM

  En dan nu kibbelen over kernuit­stap: oppositie duwt waar het pijn doet bij Vivaldi

  Dat het sociaal energietarief verlengd wordt, vindt de oppositie een goede zaak. “Maar daar heeft 80% van de bevolking, ook werkende mensen met een laag loon, nog steeds niets aan”, klonk het kritisch. Dat premier De Croo met geen woord repte over de kernuitstap - wat volgende maand de nieuwe splijtzwam van Vivaldi dreigt te worden - stootte op onbegrip. “Is onze energievoorziening dan geen thema?”