Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
© Jan De Meuleneir / Photo News

Hoge Gezondheidsraad onderstreept belang van goed ventileren en vraagt voorzichtigheid met haardrogers

In een nieuw advies over het gebruik van gebouwen onderstreept de Hoge Gezondheidsraad (HGR) het belang van het goed ventileren van binnenruimtes om zo de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Het wetenschappelijk adviesorgaan beklemtoont dat een goede ventilatie cruciaal is, zeker nu er besmettelijkere varianten de ronde doen. Daarnaast vraagt de HGR kappers om voorzichtigheid met haardrogers en bedrijven om jethanddrogers uit sanitaire ruimtes te verbannen.

95 reacties

 • Freddy Duschek

  2 maanden geleden
  Aerosols kunnen, net zoals sigarettenrook, urenlang rondzweven in de lucht. Ventileren is dus de boodschap, op deze manier kunnen de aerosols buiten en kunnen ze daar op een paar uur tijd, veel meer mensen besmetten.
 • Rachel Janssens

  2 maanden geleden
  Ik lees telkens weer: zelfverklaarde virologen en experten. Deze mensen hebben een medische opleiding. Maar zij zijn vooral gericht op technologisch of wetenschappelijk onderzoek in een klinische context. Nieuwe evoluties op het terrein van moleculaire wetenschap (gen- en eiwitonderzoek), bio-informatica, bio-elektronica, medische beeldvorming,.. Zij werken er wel aan terwijl de bevolking klaagt en zeurt en denkt het allemaal beter te weten. Klagers geen nood en pochers geen brood.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Heteluchthanddrogers en haardrogers zijn al verboden in het zwembad van Menen sinds het begin van de pandemie, dat leek me ook heel logisch toen. Wel raar dat m'n pas na een jaar met deze aanbeveling komt?
 • Pablo Rodriguez

  2 maanden geleden
  De mijne wil zelfs geen mondmasker opzetten, dus... en het is een groot salon, ontsmetten doen ze ook niet, je krijgt koffie en alles gaat zoals voor corona in de goede oude tijd, ik had een afspraak maar durfde niet te blijven en werd nog belachelijk gemaakt en ben NIET meer welkom, klanten genoeg.
 • kris vandecasteele

  2 maanden geleden
  Liliane Wuyts,bij jouw kapper verloopt blijkbaar alles superveilig. Dat is een unicum, een kapper die je haar behandelt op 1,5m afstand van jou ! Want dit is nog altijd de BELANGRIJKSTE maatregel ! Geen enkele kapper kan dit .En gel en mondmasker zijn toch maar heel normaal zeker ?Maar over die 1,5 m afstand ts kapper en klant spreek je niet ! Dus ben volledig akk met Luc V.Campenhout : binnen 10 dgen zul je wel zien hoe veilig de kappers werken. Kan nu al veel namen doorgeven van overtreders!
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League