ANP
Volledig scherm
© ANP

Hoge Gezondheidsraad buigt zich over vierde prik voor meest kwetsbaren

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft vrijdag, op de persbriefing van het Agentschap Zorg en Gezondheid over de vaccinatiecampagne in Vlaanderen, aangekondigd dat hij het advies van de Hoge Gezondheidsraad zal vragen over een vierde prik voor personen met onderliggende aandoeningen en bewoners van woonzorgcentra. Daarnaast moet de Gezondheidsraad zich ook buigen over een eventuele booster voor jongeren tussen 12 en 17 jaar.

 1. Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”
  PREMIUM
  Grembergen

  Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”

  De zware brand in de Groeneweg in Grembergen heeft bij de buren een diepe indruk nagelaten. Een Slovaaks gezin dat nu ongeveer een jaar in de woning verbleef, kon ternauwernood ontsnappen aan een zware uitslaande brand, mede dankzij de hulp van de buren. Een bewoner sprong vanop de eerste verdieping naar beneden, een andere werd door de buren via het dak aan de achterkant van het huis geholpen. “Het gezin was echt enorm in paniek", vertellen Nico De Meester en Natacha Bogaert, de redders in nood.
 2. Viroloog Neyts: “Je kan niet om de zoveel maanden mensen een booster geven, maar kwetsbaren moeten wel een vierde prik krijgen”

  Viroloog Neyts: “Je kan niet om de zoveel maanden mensen een booster geven, maar kwetsbaren moeten wel een vierde prik krijgen”

  De boostercampagne tegen het coronavirus is in ons land op kruissnelheid. Bijna 41 procent van de Belgen kregen al een derde prik. In Israël kijkt de regering ondertussen naar een vierde prik voor 60-plussers, medisch personeel en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Ook bij ons ligt de vierde prik op tafel, zo zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bij VTM Nieuws. Zullen we ons om de zoveel maanden moeten laten boosteren? Volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) heeft het in ieder geval zin om hoogbejaarden en mensen met een verzwakt immuunsysteem een vierde dosis te geven.
 1. Voorzitter beweging.net waarschuwt voor collectieve verarming

  Voorzitter beweging.net waarschuwt voor collectie­ve verarming

  Peter Wouters, voorzitter van beweging.net, waarschuwt naar aanleiding van Rerum Novarum voor "een trend die steeds meer zichtbaar wordt: een totaal onevenwicht tussen grote bedrijven die woekerwinsten maken, en de gewone burger die het steeds moeilijker krijgt om zijn facturen te betalen". "Een gevaarlijke cocktail", aldus Wouters. "De tijd is rijp om grondig bij te sturen tegen een collectieve verarming van de maatschappij.”