Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Hof van Cassatie oordeelt dat coronamaatregelen wel wettig waren

Volgens het Hof van Cassatie, het hoogste rechtshof van ons land, is er geen wettelijk probleem met het samenscholingsverbod, het verbod op onnodige verplaatsingen en het verbod om onnodig in openbare ruimtes te komen, dat vorig jaar van kracht was. Het is de eerste keer dat Cassatie zich uitspreekt over de wettigheid van sommige coronamaatregelen. Dat bericht de VRT-nieuwsdienst.

  1. Nachtclubs weer open en mondmaskerplicht vervalt grotendeels in Vlaanderen: deze regels gelden vanaf vandaag

    Nachtclubs weer open en mondmasker­plicht vervalt groten­deels in Vlaanderen: deze regels gelden vanaf vandaag

    Vanaf vandaag verdwijnt er weer een reeks coronamaatregelen. Zo wordt de mondmaskerplicht in Vlaanderen grotendeels opgeheven en mogen de discotheken en dancings hun activiteiten hervatten. In Brussel, waar de vaccinatiegraad achterophinkt, wordt de versoepeling van bepaalde regels uitgesteld tot midden oktober. Ook Wallonië houdt voorlopig nog vast aan de mondmaskerplicht. De lokale overheden behouden de mogelijkheid om strengere maatregelen te nemen wanneer de epidemiologische toestand op hun grondgebied dat zou vereisen.
  2. Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehouden, 1,5 ton drugs en 5 Kalasjnikovs in beslag genomen

    Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehou­den, 1,5 ton drugs en 5 Kalasjnik­ovs in beslag genomen

    In Luik hebben politie en parket vanmorgen 27 personen aangehouden in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugscriminaliteit. Er waren meer dan 300 agenten betrokken bij de zoekactie. Ook het leger werd ingeschakeld ter ondersteuning van de 23 huiszoekingen. Het netwerk werd onder meer dankzij de uitgelezen berichten van Sky ECC-telefoons in kaart gebracht.