Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © PhotoNews

Hof van beroep: “Verbod op hoofddoek in Limburgse scholen is gerechtvaardigd”

Het hof van beroep in Antwerpen heeft beslist dat het verbod op het dragen van een hoofddoek in de scholen Atheneum Maasland (nu: GO! Maxwell) en de Nikola Tesla Middenschool in Maasmechelen gerechtvaardigd is. Het hof hervormt daarmee een eerdere beslissing van de burgerlijke rechtbank van Tongeren. Die had vorig jaar geoordeeld dat elf meisjes, wiens ouders een procedure hadden aangespannen, hun hoofddoek tóch mochten dragen. Hun advocaat overweegt cassatieberoep aan te tekenen. GO!, de onderwijskoepel van de Vlaamse Gemeenschap, reageert wel tevreden.

53 reacties

 • Liliane Vervliet

  1 jaar geleden
  Gino Denil :het integreren begint van uit het gezin :de ouders dus .Als de ouders zich blijven vastklampen aan de tradities van het land van oorsprong zal van integratie NOOIT sprake zijn ! Open je ogen man !
 • Moehmena Rahous

  1 jaar geleden
  Ik was 17 en de leerkracht wou mij uit de klas zetten omdat ik in de les een boerensjaaltje droeg (rood met witte bollen) als emotioneel symbool voor de band met mijn toenmalig lief. 't was te kiezen: sjaaltje uit of buiten... Zo hoort het, al van toen, en zo moet het blijven. Sjaaltje uit of buiten.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Wat je er mee kan bereiken is dat ze hun dochters na de schoolplicht niet meer verder laten studeren. Of ze tijdens hun schoolplicht thuisonderricht beginnen geven. Dan ontneem je hen daardoor helemaal de kans om zich te integreren en te emanciperen.
 • eddy buttiens

  1 jaar geleden
  De juiste beslissing en deze dient gerespecteerd te worden. In ons land geen andere religiesymbolen welke onze samenleving verstoren
 • Patrick Moorthamer

  1 jaar geleden
  Als je je inschrijft in een bepaalde school dan weet je dat je je het reglement van orde is, dat gaat zo van a tot z ,zo kan iedereen afkomen met allerlei eisen.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Eén aannemer voor 650.000 zonnepanelen op sociale woningen: sectorfederaties ontevreden

  Eén aannemer voor 650.000 zonnepane­len op sociale woningen: sectorfede­ra­ties ontevreden

  Sectorfederaties Techlink en Nelectra zijn ontevreden over de keuze om met slechts één aannemer een contract af te sluiten bij een Vlaams project voor de installatie van 650.000 zonnepanelen op sociale woningen. Ze betreuren dat kleinere installateurs zo geen kans krijgen om deel te nemen aan het grootschalige project. De tegenpartij nuanceert: “We moedigen Vlaamse KMO’s net aan om consortia te vormen en mee te dingen naar het contract”, klinkt het.
 3. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Joodse woordvoerder: “Als besmettingscijfers echt vier keer hoger liggen moeten inwoners uit die wijken sneller vaccin krijgen”
  Play

  Joodse woordvoer­der: “Als besmet­tings­cij­fers echt vier keer hoger liggen moeten inwoners uit die wijken sneller vaccin krijgen”

  Alle inwoners uit twee Joodse wijken in Antwerpen worden opgeroepen om zich te laten testen op Covid-19. Het aantal besmettingen ligt daar de laatste dagen vier keer hoger in vergelijking met het stedelijke gemiddelde. “Als blijkt dat dat werkelijk zo is, vind ik dat die twee buurten prioriteit moeten krijgen voor de vaccinaties”, stelt Hans Knoop als woordvoerder van het Forum der Joodse organisaties bij HLN LIVE.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld